Slovenija
13381 ogledov

To je vodstvo DeSUS odločilo glede sodelovanja z Janšo

Aleksandra Pivec Saša Despot
Zaradi nezaupnice Pivčevi v pokrajinskem odboru se je danes sestalo vodstvo stranke.

Po nekaj burnih dneh in javnih kritikah v vrstah DeSUS na račun predsednice stranke Aleksandre Pivec se je o razmerah v stranki danes pogovarjalo vodstvo DeSUS.

Pokrajinski odbor Ljubljana je namreč v torek sporočil, da je Pivčevi izrekel nezaupnico, predsednik sveta Tomaž Gantar pa je razmere v stranki v sredo označil za zelo resne.

"Na vodstvu smo detajlno prediskutirali nekaj preteklih tednov in dogajanje v njih ter govorili o tem, kako naprej," je po srečanju vodstva povedala predsednica stranke Pivečeva. "Edini sklep, ki smo ga sprejeli, je, da vodstvo daje podporo predsednici ter da nadaljujemo z delom v koaliciji, skladno z vsebinskimi zavezami, ki smo jih dali v koalicijsko pogodbio, zaradi katerih je stranka v to koalicijo tudi stopila." 

Aleksandra Pivec DeSUS Slovenija Pokrajinski odbor izglasoval nezaupnico Pivčevi

Poudarila je da so pred stranko izjemno pomembna in za stranko ključna vprašanja, t. j. zakon o dolgotrajni oskrbi, zakon o demografskem skladu, ustanovitev urada za demografska vprašanja ter usklajevanja glede pokojnin.

"Vztrajali bomo, da koalicija zaveze iz koalicijske pogodbe izpolni," je dejala Pivčeva. "K temu nas vežejo aktualni sklepi organov stranke ter sklep zadnje seje sveta stranke, ki daje podporo predsedstvu in vodstvu stranke, da s tem delom v koaliciji tudi nadaljuje." 

DeSUS Slovenija Poslanec DeSUS-a priznal, da se v tej koaliciji ne počuti dobro

Glede dogajanja na ljubljanskem pokrajinskem odboru je poudarila, da se v zvezi s tem vrstijo številna vprašanja, tudi glede na udeležbo in število glasujočih. "Čakamo na zapisnik pokrajinskega odbora," je dejala Pivčeva in opozorila na pismo enega od udeležencev, ki je povedal o ozadju dogajanja na pokrajinskem odboru. 

Dodala je, da v stranki nikoli niso zanikali, da prihaja do nekaterih nesoglasij, a ta po njenih besedah niso povezana z vodenjem stranke ali vsebinskimi vprašanji, temveč predvsem s sodelovanjem stranke v desnosredinski koaliciji. 

DeSUS, Aleksandra Pivec Nezadovoljstvo Slovenija DeSUS že danes o usodi Pivčeve

"Sodelovati v desni koaliciji je za našo stranko težko - to se je izkazalo že v dveh predhodnih mandatih, ko je DeSUS že sodeloval v desnosredinski koaliciji," je poudarila Pivčeva. Napovedala je, da se bodo o delu stranke v zdajšnji koaliciji ter sodelovanju v njej v prihodnje pogovarjali na svetu stranke, ki o tem lahko odloča. 

Sklic sveta stranke bo po besedah ministra za zdravje Gantarja predvidoma konec poletja.

Aleksandra Pivec njeni trije moški Magazin Aleksandra Pivec pokazala svojo družino

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 21
  • Avatar drecos
    drecos 08:41 10.julij 2020.

    spet laganja in lopovstvo ter izkoriscanje virusa za teror nad ljudmi

  • Janez 07:56 10.julij 2020.

    Pivec je sramota za slovensko politiko tako kot je bila Kolinda sramota za Hrvate!

  • Avatar Elilenna
    Elilenna 01:01 10.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw