Slovenija
5571 ogledov

Pokrajinski odbor izglasoval nezaupnico Pivčevi

Aleksandra Pivec Saša Despot
Znotraj stranke DeSUS naj bi spet prihajalo do nesoglasij.

Pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana je na ponedeljkovi seji, na kateri je bila pristona tudi predsednica Aleksandra Pivec, izrekla nezaupnico Pivčevi. Sprejeli so osem sklepov in predsedniku sveta dali pobudo, da jih uvrsti na sejo sveta. S sklepi izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke. 

Sprejete odločitve so posledica aktualnih razmer in stanja v pokrajinski organizaciji DeSUS Ljubljana in stranki DeSUS na državni ravni. Pojasnili so, da je bilo na seji prisotno vodstvo stranke, torej predsednica, trije podpredsedniki in generalni sekretar. Pokrajinski odbor DeSUS Ljubljana ugotavlja neizvajanje sklepov sveta stranke, ki so bili sprejeti na izredni seji 14. maja. Opozarja tudi na podpis sporazuma za sodelovanje z opozicijsko SNS in predstavniki manjšin brez obravnave in soglasja sveta stranke.

Pokrajinski odbor Ljubljana ugotavlja tudi neinformiranost članstva in neodzivnost odgovornih znotraj stranke, neaktivnost vodstva s terenom ter še, da Pivčeva vodi stranko v nasprotju s programom in z njenim poslanstvom, zlasti pri zastopanju interesov upokojencev, starejših, bolnih in invalidov.

Pokrajina DeSUS Ljubljana še ugotavlja, da kadrovanje na vseh ravneh v stranki poteka neusklajeno in nepregledno. Prav tako odbor DeSUS Ljubljana ugotavlja neodzivnost predsednice stranke, ko gre za nespoštovanje vrednot NOB, napade in žalitve policije, tožilstva, sodišč ter izločitev in nesodelovanje praporščakov v protokolu ob državni proslavi.

V pokrajinski organizaciji so še pojasnili, da je bilo na glasovanju prisotnih 24 predstavnikov občinskih odborov pokrajine Ljubljana, ki so večinsko podprli predlagane sklepe.

Pivčeva: Zadeva je zrežirana

Pivčeva je v kratkem sporočilu za TV Slovenija zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana. Po informacijah televizije gre sicer za mnenje manjšine znotraj stranke, predlog nezaupnice pa da po navedbah njihovih virov nima možnosti za uspeh na svetu stranke. Še v tem mesecu naj bi se sicer po poročanju televizije sestal izvršni odbor stranke in razpravljal o tej temi.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša namigovanj ni ne zanikal ne potrdil. Za Žurnal24 je dejal, da se sestanka v Ljubljani ni udeležil, prav tako ni o nezaupnici prejel nobene konkretne informacije, razen kar je mimogrede slišal pri predstavnikih medijev. "Je pa bila po mojih informacijah na sestanku prisotna tako predsednica stranke kot tudi vsi podpredsedniki stranke," je še dodal. Za komentar smo se obrnili tudi na vodstvo stranke, a odgovorov še nismo prejeli.

Branko Simonovič | Avtor: Barbara Milavec Barbara Milavec
V stranki DeSUS je sicer v zadnjem času že prišlo do nekaj nesoglasij med člani. Poslanec Branko Simonovič je že pred časom priznal, da se v tej koaliciji ne počuti dobro.

Pred dnevi pa je Pivčeva prejela še pismo Primoža Hainza, nekdanjega podpredsednika državnega zbora in člana stranke, v katerem jo je vprašal, ali so več vredne izpolnjene obljube ali to, da si v stranki še naprej prizadevajo za visoko raven demokracije v državi.

dezurni@zurnal24.si

Aleksandra Pivec Seja stranke Slovenija DeSUS: Vendarle menjava v vodstvu stranke
 

Komentarjev 17
  • e490e0da205d79a3481a2fbdd6cf18a53e6092f1 06:35 09.julij 2020.

    Ta vlada mora pasti, to je dejstvo. SMC in Desus sta z bivšima predsednikoma Erjavcem in Cerarjem volilcem obljubila, da v koalicijo z Janšo te dve stranki ne gresta. To je tudi razlog, zakaj Janša ni uspel sestaviti vlade v ...prikaži več prvem poizkusu. Kar se trenutno dogaja je državni udar, na nas protestnikih pa je, da izvedemo proti-državni udar in zahtevamo predčasne volitve. Zakaj SDS in njegove ovce to ne želijo je seveda jasno. Zavedajo se namreč, da je SMC politično truplo, Desus pa s Pivčevo ne bo

  • bogdan76 08:01 08.julij 2020.

    Odstopijo naj NOB namišljeni borci ki mešajo drek za svojo korist in škodo upokojencev.

  • Naklonsky 07:08 08.julij 2020.

    Ah, nekaj predstavnikov NOB maškarade znotraj stranke še ni razlog za odstop. Težave med sabo naj rešijo sami med samo, če sploh so, ne pa da nasedajo nekaterim posameznim zdraharjem.

Sorodne novice