Slovenija
13102 ogledov

Desus sporoča Janši: Če se s tem ne neha, bomo odšli!

Aleksandra Pivec
1/2
Saša Despot
Aleksandra Pivec: "Če zdaj ne pridejo v ospredje vsebinske teme in če bodo ideološka vprašanja prevladovala nad vsebinskimi, bo stranka resno razmislila o sodelovanju v koaliciji.“

"Po dosedanjem delu vlade za obvladovanje epidemije prihaja čas, ko se bomo morali soočiti s posledicami. Desus bo zahteval, da se vzpostavi urad za demografska vprašanja in postavi temelje za demografski sklad. Nujno je treba poskrbeti za starejše,“ je dejala predsednica stranke Aleksandra Pivec in dodala, da Desus v prejšnji vladi ni mogel realizirati večine zavez, ki so bile zapisane koalicijskemu sporazumu.

"Stranka je, kot kaže, postala moteč element za levo in desno politično opcijo. Ker smo demokratična stranka, imajo člani različna stališča, s čimer ni nič narobe, ključno pa je, da to ne vpliva na destabilizacijo stranke. Desus ostaja v koaliciji zgolj zaradi izpolnjevanja svojega političnega programa. Uspelo nam je za vse upokojence doseči krizni dodatek. Ne pristajam pa na ideološka razdvajanja, ne v stranki ne v političnem prostoru,“ je dejala Pivčeva.

"Da so nemiri v stranki, nisem nikoli zanikala. Ti nemiri so bili pričakovani, glede na to, da smo vstopili v desnosredinsko koalicijo. Ni pa v stranki nemirov, da bi bila nevarnost za nestabilnost stranke. Moramo pa o tem govoriti. Na terenu ta komunikacija ni bila optimalna, jasno pa moramo zavzeti stališče, do kod lahko gremo, da ideološka vprašanja ne bodo motila delovanja te vlade,“ je nadaljevala Pivčeva, ki je še včeraj in celo danes dopoldne trdila, da v stranki ni razkolov.

Aleksandra Pivec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Prihaja zelo težko obdobje, v katerem se bomo morali soočiti s poslabšanjem gospodarskih in socialnih razmer. Čas je za sodelovanje, ne ideološke teme, ki razdvajajo. Koalicija je bila oblikovana za izvajanje vsebin. Pri tem Desus vztraja. Če tega ne bo mogoče izvesti, si bomo vzeli čas za razmislek, ali ima smisel nadaljevati,“ je Janši zagrozila predsednica stranke upokojencev.

"Kar se tiče odpiranja ideološki tem pravim, da obstaja meja, ko se lahko to tolerira, ko se to preseže, pa je treba razmisliti, ali ima smisel nadaljevati in ali bi bilo morda bolje sodelovanje v koaliciji prekiniti,“ je še enkrat poudarila.

Pivčeva se je odzvala tudi na zapis predsednika vlade Janeza Janše, v katerem obračuna s slovenskimi mediji. "Izjemno moteče je, da vsebinsko delo vlade motijo ideološki elementi posameznikov, ki navzven dajejo vtis, da je to mnenje vlade. Mi se od tega distanciramo.“

Podobno je okrcala tudi pismo zunanjega ministra Anžeta Logarja, ki ga je poslal Evropski komisiji. Gre za spremno pismo dokumentu, ki ga je sprejela vlada. "Nedopustno je, da se stališče vlade, pospremi z osebnim dopisom, ki izraža osebne poglede na delovanje države,“ je bila ostra Pivčeva.

Podobnega mnenja je tudi šef Desusove poslanske skupine Franc Jurša: "Obstajajo določene meje, želim si, da se ideološke teme ne bi odpirale. Na to opozarjam, tudi danes sem opozoril na Logarjevo pismo, ki je bilo priloženo vladno usklajenemu dokumentu.“

Pivčeva je še dodala, da z Gantarjem, ki je danes dopoldne prvi v stranki 'zaropotal', češ da je vprašanje, ali še ima smisel nadaljevati delo v koaliciji z Janšo, sodelujeta korektno in da vodstvo deluje usklajeno.

 

 

 

Komentarjev 33
  • igorgeus 10:20 14.maj 2020.

    Svetoven komentar na Desus na FB: Deset minut jih še čakamo, če jih v pol ure ne bo, čez dve uri gremo!

  • Janez11 12:22 13.maj 2020.

    Končno priznanje ,da so mediji ideološko vprašanje. Ali ni to bila že tema depeše, da gre samo medije , ki so lastniško vodeni s strani postkomunistične levice.

  • popokatopetl 11:57 13.maj 2020.

    No imajo že takoj priložnost da pokažejo če mislijo resno. Za US kandidira Zobčeva, ki prav nič ne skriva svoje rumene kravate in bo če bo izvoljena gotovo prispevala k politizaciji dela US.