Slovenija
1375 ogledov

Aleksandra Pivec: #nedamoseprovokacijam

Aleksandra Pivec Saša Despot
Pivčeva odgovarja na domneve glede razhajanja znotraj stranke.

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec meni, da je medijsko "prikazovanje navideznega razhajanja in razkola znotraj DeSUS" poskus destabilizacije stranke in padca celotne vlade. "Bili smo uspešni v boju proti epidemiji. Z dobrim delom za našo domovino bomo v DeSUS nadaljevali," je napovedala na Twitterju in dodala ključnik "nedamoseprovokacijam".

Aleksandra Pivec Pretresi Slovenija Razhajanja v DeSUS. Komu se maje stolček?

Nezadovoljstvo lokalnih organizacij

O domnevnem nezadovoljstvu v DeSUS je slišati že nekaj tednov. Zadnje dni, skoraj štiri mesece po kongresu, na katerem je Aleksandra Pivec prevzela vodenje stranke, pa mediji v večji meri poročajo o nezadovoljstvu strankine mreže oz. vodstva lokalnih organizacij. Kritični naj bi bili do komunikacije vodstva s strankino mrežo in do drže DeSUS v vladi pod vodstvom Janeza Janše.

Razhajanja je čutiti tudi v vodstvu DeSUS. Slednje je v petek razpravljalo o pričakovanjih strankine mreže, v tej luči pa so se pogovarjali tudi o zamenjavi generalne sekretarke Nine Stankovič, je včeraj potrdil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

Generalna sekretarka na mesto PR-ovke?

Stankovičeva je še vedno generalna sekretarka, po besedah Jurše pa razmišljajo o tem, da bi začela opravljati del nalog s področja odnosov z javnostjo, nekatere organizacijske zadeve, ki zadevajo organizacijo na terenu, pa bi dodelili nekomu drugemu, ki bi bil po njegovih navedbah malo bolj operativen. Po poročanju nekaterih medijev je predsednik sveta stranke Tomaž Gantar napovedal sklic seje sveta.

Stankovičeva je bila sicer v preteklosti predstavnica za odnose z javnostmi v DeSUS ter nazadnje na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga vodi Pivčeva. Ob napovedi Pivčeve, da bo na januarskem kongresu izzvala dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, pa je bila Stankovičeva v njeni ožji ekipi.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • popokatopetl 12:41 12.maj 2020.

    G. Pivec, seveda ne bomo pozabili, kdo je pomagal Janšatu spet do vlade in kdo zdaj brezhrbtenično nič ne reče, ko fura svojo nestrpno politiko in sumljive posle in čisti vrh policije in postavlja svoje preiskovalne komisije za korupcijo pri ...prikaži več nabavah zaščitne opreme da bi lepo pometel vse pod preprogo. Kar se pa uspešnega boja proti epidemiji tiče pa še nismo zelo daleč (prekuženost reda 3% in cepivo mogoče v 12-18 mesecih), ampak že naredili ogromno škode s preostrimi predolgimi ukrepi.

  • Ender3 12:36 12.maj 2020.

    Saška, konec je bilo pet minut slave, laži in izdaje.😖