Slovenija
18344 ogledov

Razhajanja v DeSUS. Komu se maje stolček?

Aleksandra Pivec Saša Despot
V DeSUS je skoraj štiri mesece po kongresu, na katerem je Aleksandra Pivec prevzela vodenje stranke, razhajanja.

Vodstvo stranke DeSUS je v petek razpravljalo o pričakovanjih strankine mreže za nadaljnji zagon stranke, v tej luči pa so se pogovarjali tudi o zamenjavi generalne sekretarke Nine Stankovič, je danes potrdil vodja poslancev Franc Jurša.

O domnevnem nezadovoljstvu v DeSUS je slišati že nekaj tednov, Požareport je danes poročal, da naj bi prišlo tudi do zamenjave generalne sekretarke stranke. Ta je še vedno na položaju, po besedah Jurše pa razmišljajo o tem, da bi začela opravljati del nalog s področja odnosov z javnostjo, nekatere organizacijske zadeve, ki zadevajo organizacijo na terenu, pa bi dodelili nekomu drugemu, ki bi bil po njegovih navedbah malo bolj operativen. Na vprašanje, ali jo nameravajo torej zamenjati, pa je Jurša odgovoril, da bodo o tej zadevi odločali. Po poročanju nekaterih medijev pa je predsednik sveta stranke Tomaž Gantar napovedal sklic seje sveta. Svet stranke je sicer najvišji organ med kongresoma.

Napetosti presenetile

Stankovičeva je bila sicer v preteklosti predstavnica za odnose z javnostmi v DeSUS ter nazadnje na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga vodi Aleksandra Pivec. Ob napovedi slednje, da bo na januarskem kongresu izzvala dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, pa je bila Stankovičeva v njeni ožji ekipi. Ko si je Pivčeva s podporo organov stranke konec januarja postavila svojo ekipo, so za predsednika sveta stranke potrdili njenega velikega podpornika Gantarja, za generalno sekretarko stranke pa Stankovičevo. Zato so napetosti le nekaj mesecev po kongresu marsikoga presenetile.

Jurša je danes povedal, da so se o tej temi pogovarjali na petkovem srečanju vodstva stranke. Kot je spomnil, si odgovorni na funkcijah sami izbirajo najožje sodelavce. "Če bi se predsednica odločila in želela okrepiti delo na terenu, je to njena osebna odločitev. Pri tem jo bodo organi stranke verjetno podprli," je še ocenil. Stankovičeva dogajanja danes ni želela komentirati.

DeSUS, Aleksandra Pivec Slovenija Kakšne kadrovske poteze bo povlekla Pivčeva?

Pivčeva miri

Ob robu petkovega srečanja vodstva stranke je Pivčeva komentirala nekatere informacije o opozorilih članstva glede komunikacije v stranki in očitkih glede delovanja v koaliciji. Kot je dejala, je to demokratičen proces v stranki in pričakovati je bilo, da bo ob vstopu v desno-sredinsko koalicijo nekaj pogledov, ki vidijo težavo v ideološkem razhajanju. Zagotovila je, da v stranki ni nemirov, o kakršnih je govora v nekaterih medijih.

Požareport je danes tudi poročal, da naj bi do zamenjave Stankovičeve prišlo zato, ker naj bi odločilno moč na vrhu DeSUS dobil poslovnež Andrej Prebil, ki je bil med drugim izvršni direktor DUTB. A tega tudi Jurša danes ni podrobno komentiral, saj teh informacij - razen tistih iz medijev - nima.

DeSUS, Aleksandra Pivec Varovanje Slovenija Pivčevi naj bi grozili s smrtjo, če se odloči za sodelovanje z Janšo

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • SVOBODA 09:38 12.maj 2020.

    Zenska je podtaknjena od sekte SDS - sramota od sramote, kaj cakajo v desus ? Da jih ne bo vec ??

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:57 12.maj 2020.

    DeSUS je zgodovina,tale baba,ki ga vodi naj se najprej nauči govort slovensko takoj nato pa naj razpusti poslansko skupino profiterjev in tut sama odstopi s funkcije predsednice,saj je že zajebala vse,kar se je zajebat dalo!

  • Avatar Prisciolla
    Prisciolla 01:10 12.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om