Slovenija
3001 ogledov

Pivčevi naj bi grozili s smrtjo, če se odloči za sodelovanje z Janšo

DeSUS, Aleksandra Pivec Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Aleksandra Pivec prejela grozilno pismo.

Policija je novi predsednici DeSUS-a Aleksandri Pivec zagotovila izredno varovanje, potem ko je prejela pismo z grožnjami. Kot neuradno poroča 24ur.com, naj bi Pivčevi grozili s smrtjo, če se odloči za sodelovanje pri oblikovanju Janševe koalicije.

Pivčeva je v telefonskem pogovoru potrdila prejetje grozilnega pisma, ki ga je takoj predala policiji. Vsebine pisma ni želela komentirati. Prejetje pisma so potrdili tudi v stranki. Po podatkih 24ur.com naj bi bila vsebina neprimernega pisma precej neposredna, in sicer grožnje s smrtjo, če DeSUS popelje v koalicijo Janeza Janše.

Na Generalni policijski upravi so za STA v zvezi z vprašanjem varovanja ministrice za kmetijstvo in predsednice DeSUS navedli, da center za varovanje in zaščito oziroma varovane osebe, ki jih center varuje, občasno prejmejo pisanja z neprimerno ali grozilno vsebino. To se je zgodilo tudi v zadnjem obdobju. Varnostne ukrepe glede na vsebino groženj in ob upoštevanju drugih okoliščin prilagajajo.

Zaradi zagotavljanja varnosti varovanih oseb konkretnih varnostnih ukrepov, kot tudi podatkov, za katere varovane osebe jih izvajajo, na policiji ne morejo razkriti. So pa pojasnili, da v primerih, ko je dejanje opredeljeno kot kaznivo dejanje, le-te v skladu z zakonodajo obravnava kriminalistična policija, ki ob usmerjanju tožilstva tudi vodi celoten predkazenski postopek. Ko obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, policija v skladu z zakonom o kazenskem postopku stori vse potrebno, da se izsledi storilca kaznivega dejanja.

Pivčeva se namerava v petek udeležiti pogovorov s predsednikom SDS Janezom Janšo za morebitno oblikovanje nove vladne koalicije. Vabilu na pogovore so se odzvali tudi v SMC in NSi. Do poskusov oblikovanja nove vlade je prišlo po odstopu Marjana Šarca s premierskega položaja in s tem padca vlade.

vlada RS Slovenija Zanimivo, kdo vabi na pogovore o novi vladi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • jezero 06:43 07.februar 2020.

    Kupleraj!

  • bolhač 21:12 06.februar 2020.

    ...false flag. Če pa temu nasedeš si pa res boutl.

  • Avatar praufo
    praufo 20:19 06.februar 2020.

    a nima dobre frizure, jest se ne zajebavam, lepa faca in lepa frizura, ne vem kaj je narobe, če človek izrazi svoje mnenjne