Slovenija
18064 ogledov

Poslanec DeSUS-a priznal, da se v tej koaliciji ne počuti dobro

DeSUS Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Simonovič ne odobrava raznih tvitov in odpiranja ideoloških tem, po drugi strani pa tudi ne nestrpnosti tistih, ki vpijejo, da so vsi lopovi in da so protikoronski ukrepi zanič. "Ni vse tako črno," je pojasnil.

Vseeno podpira aktualno vlado

V intervjuju za Primorske novice je poslanec stranke DeSUS in podpredsednik državnega zbora, Branko Simonovič, priznal, da se v tej vladni koaliciji ne počuti dobro. Kljub temu, da podpira aktualno vlado, je razočaran "nad stopnjo sovraštva in nestrpnosti v slovenski politiki in družbi".

"Ne predstavljam si, kaj bi se zgodilo, če bi se v času epidemije pripravljali na volitve. In priznati moramo, da so bili ukrepi, ki jih je nova vlada sprejemala in jim je prebivalstvo sledilo, učinkoviti," je Simonovič povedal za Primorske novice.

Strinja se s sodelovanjem v koaliciji, saj verjame, da lahko DeSUS le tako uresniči ključne točke svojega programa. "Če smo zunaj vlade, lahko samo predlagamo in protestiramo," je dodal. Po njegovem mnenju sta tudi oba ministra iz stranke, Tomaž Gantar in Aleksandra Pivec, odigrala odlično vlogo. 

Branko Simonovič | Avtor: Barbara Milavec Barbara Milavec
Če je bilo res karkoli narobe, ne bo podprl Počivalška

Raznih tvitov in odpiranja ideoloških pa ne odobrava. "Tudi pritiski na nas, da moramo izstopiti iz koalicije, so nevzdržni. Pred nami je gospodarska kriza, kakršne še nismo imeli, Desus pa je državotvorna stranka. Ali bomo zdaj vrgli puško v koruzo, ko tudi Evropa nakazuje nekaj sredstev za reševanje ključnih točk našega programa: javnega zdravstva, negovalnih bolnišnic, dolgotrajne oskrbe,” razmišlja Simonovič.

Kritičen je tudi do gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. "Če bi bil jaz minister, bi zagotovo drugače vodil ta projekt," je poudaril in dodal, da "če se ugotovi, da je bilo karkoli narobe, zagotovo ne bom podpiral Počivalška, četudi je koalicijski minister."

"Ni vse tako črno"

Ni izključil možnosti za odhod stranke DeSUS v konstruktivno opozicijo, kjer bi samo podpirali ključne točke programa in ne vseh odločitev vlade. "Sicer pa bi bil čas, da dosežemo spremembe v političnem delovanju. Tisti, ki so že vrsto let v državnem zboru, trdijo, da še nikoli ni bilo toliko nestrpnosti, sovraštva, govorjenja na pamet kot v zadnjih mesecih," je dejal za Primorske novice.

Nestrpni so po njegovem mnenju tudi tisti, ki trdijo, da so protikoronski ukrepi "zanič, da se z boni podpira samo kapital". Pojasnil je, da to ne drži, saj da želijo ohraniti delovna mesta, spodbujati domačo porabo in zagnati ekonomijo. 

"In ni vse tako črno, kot nekateri vpijejo, pa da so vsi lopovi in podobno ... Od poslancev, tudi tistih, ki razmišljajo drugače, bi pričakoval vsaj neko raven dostojanstva in spoštovanja," je zaključil Simonovič.

dezurni@zurnal24.si

Janez Janša Slovenija Janez Janša: Ko boste naslednjič jadikovali zaradi vlade ...
 

Komentarjev 26
  • Avatar Misteressa
    Misteressa 00:42 05.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • izRODEk 22:34 04.junij 2020.

    DeSUS podgane že kažejo znake, da se nacifašistična (=janšistična) vlada potaplja. NE janšizmu! #UPOR VSI NA PROTESTE ZOPER NACIFAŠISTIČNO OBLAST!!! SF/SN!

  • jakec1575 22:34 04.junij 2020.

    pod Šarčevo vlado so se penzije 3x povisale.