Slovenija
33436 ogledov

Janez Janša: Ko boste naslednjič jadikovali zaradi vlade ...

Janez Janša Anže Petkovšek Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači na pogovor sprejel predsednika SDS in kandidata za mandatarja Janeza Janšo.
Janša o zavrnitvi opozicije: Ponudili smo roko sodelovanja, SDS take ponudbe nikoli ni prejela.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Twitterju odzval na sporočila večine opozicijskih strank - z izjemo SNS -, ki so zavrnile ponudbo za podpis sporazuma o sodelovanju z vladno koalicijo. "Ponudili smo roko sodelovanja. Ko je bila SDS v opoziciji, takšne velikodušne ponudbe od vladajočih ni nikoli dobila," je navedel.

Janša se je na Twitterju še vprašal, ali lahko od osrednjih medijev pričakujejo, da bodo to vsaj omenili, ko bodo naslednjič v LMŠ, SD in Levici "jadikovali, kako da jih vlada ne upošteva".

S tem se je odzval na poročanje medijev o torkovem sporočilu SAB, da tudi oni ne bodo podpisali ponujenega sporazuma o sodelovanju z vlado. Stranke LMŠ, SD in Levica pa so sodelovanje z vlado zavrnile takoj po prejeti ponudbi koalicije. Med argumenti so navajale predvsem Janševa ravnanja.

Da je koalicija strankam opozicije poslala vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije, je Janša pojasnil na TV Slovenija minuli teden v četrtek. Dejal je, da gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008.

Pripravljenost za podpis sporazuma je napovedala le opozicijska SNS Zmaga Jelinčiča. Janša je sicer v ponedeljkovem pogovoru za televizijo Nova24TV ocenil, da so blizu dogovora z vsaj dvema strankama. "Ne domišljamo si, da vse vemo in vse znamo. Tudi ko smo bili mi v opoziciji, smo si želeli, da bi nam vlada ponudila tako sodelovanje," je dejal.

 

Komentarjev 79
 • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 07:09 04.junij 2020.

  Janša ne more skrite, da je Albanske narodnosti.........tipične obrazne poteze Albanca tu res ni dileme

 • Avatar Dawiletka
  Dawiletka 01:09 04.junij 2020.

  Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

 • Xtoy 22:33 03.junij 2020.

  Blokiraje “right” zaradi zalitev !!!!!