Slovenija
10678 ogledov

DeSUS že danes o usodi Pivčeve

DeSUS, Aleksandra Pivec Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Pivčeva trdi, da je bila nezaupnica zrežirana in vnaprej načrtovana, Gantar pa opozarja, da so razmere v stranki resne.

"Razmere so zelo resne"

Po nekaj burnih dneh in javnih kritikah v vrstah DeSUS na račun predsednice stranke Aleksandre Pivec se bo o razmerah v stranki predvidoma danes pogovarjalo vodstvo DeSUS. Pokrajinski odbor Ljubljana je namreč v torek sporočil, da je Pivčevi izrekel nezaupnico, predsednik sveta Tomaž Gantar pa je razmere v stranki v sredo označil za zelo resne.

Nezaupnica Pivčevi

Ugibanja o nezadovoljstvu v DeSUS se sicer pojavljajo že dalj časa, prah pa je v torek dvignila javna kritika pokrajinske organizacije DeSUS Ljubljana, ki je na ponedeljkovi seji izrekla nezaupnico predsednici stranke.

Sprejeli so osem sklepov in predsedniku sveta dali pobudo, da jih uvrsti na sejo sveta. S sklepi izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke, so sporočili v torek.

Več vprašanj o dogajanju v stranki in sklepih pa je odprlo sredino sporočilo Mestne organizacije DeSUS Ljubljana. Kot so navedli, z omenjenimi sklepi niso bili seznanjeni in pri njihovem sprejemanju niso sodelovali, čeprav so se seje udeležili.

Aleksandra Pivec DeSUS Slovenija Pokrajinski odbor izglasoval nezaupnico Pivčevi

"Zadeva je bila skrbno zrežirana"

Pivčeva je sicer v prvem odzivu na sklepe pokrajinske organizacije Ljubljana zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana. To je začudilo Gantarja. "Upam, da ne podcenjuje situacije v stranki. Gre dejansko za odraz nezadovoljstva velike skupine in v neke teorije zato ne verjamem," je povedal v sredo. Priznal je, da bi tudi njuno sodelovanje s Pivčevo lahko bilo boljše.

Kot je dejal, se bo predvidoma danes sestalo vodstvo stranke in se dogovorilo, kako naprej, tudi glede sklica seje sveta. Po njegovem mnenju so odprte vse možnosti, tudi kongres.

Priznala, da so jo kritizirali zaradi ideoloških vprašanj

Pivčeva pa je nato za Odmeve TV Slovenija izpostavila, da na nobenem od njenih obiskov devetih drugih pokrajinskih organizacij ni bilo govora o nezaupnici njej ali o izstopu DeSUS iz koalicije. Bilo je sicer nekaj kritik zaradi ideoloških vprašanj, je priznala, a dodala, da jo za zdaj k delu v vladi še vedno zavezujejo legitimni sklepi organov stranke za vstop v vlado in sprejet sklep sveta stranke, da podpirajo predsednico in vodstvo pri nadaljnjem delu. Napovedala je, da bodo dogajanje spremljali in tudi na sestanku vodstva stranke preverili trdnost in stališča ostalih pokrajinskih organov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 35
  • anica00 18:19 09.julij 2020.

    Moral bo priti Čarli nazaj.

  • milan243 17:42 09.julij 2020.

    Korel------- pomagaj!!!!!!

  • Avatar Leon
    Leon 13:19 09.julij 2020.

    Pivčeva je za upokojence hujše kot Covid 19 ! Za virus razvijajo zdravilo , za pohlep po oblasti ni zdravila . Pivčeva takoj odstopi !