Panika v mariborskem UKC: Okuženega pomešali med ostale bolnike

Foto: UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Foto: UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Prvi test je pokazal, da je pacient negativen, drugi pa okužbo.
Oglej si celoten članek

V UKC Maribor se je danes ponovil t. i. vnos virusa v belo območje. "Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša," navajajo pri UKC Maribor. "Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen na covid-19, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven."

Direktor UKC Maribor Vojko Flis je že ob prvem podobnem vdoru v belo območje, ki se je zgodil 27. marca pojasnil, da je UKC razdeljen na tri območja. V rdečem so pacienti, ki so okuženi z virusom in tudi bolni, v belem območju so pacienti zaradi drugih bolezni, to so bolniki, ki niso okuženi z virusom, sivo območje pa je vstopno območje v klinični center. Tja pridejo bolniki z nujnimi medicinskimi stanji, ki bi morda lahko bili tudi okuženi.

UKC Maribor Vdor okuženega bolnika v belo območje, aktivirana je Faza 5

Slovenija Še en vdor v belo cono: 25 zdravstvenih delavcev v samoizolaciji

Po zadnjih podatkih z dne 31. marca je skupno število hospitaliziranih bolnikov s covid-19 v Mariboru 32, od tega je devet pacientov v intenzivni enoti – vseh devet je intubiranih, kar pomeni, da so priključeni na respirator.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:05 1. April 2020.

    testiranje se izvaja 2x zaporedoma v 24 urah. Na bris se čaka do 24 ur, odvisno od števila ljudi Če …

  • 11:45 1. April 2020.

    Danes je 1.april, dan lažnivcev=KOMUNISTOV

  • 10:58 1. April 2020.

    Človek bi pomislil, da je 1. april. Pa kaj je s tem UKC?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.