Slovenija
8374 ogledov

Panika v mariborskem UKC: Okuženega pomešali med ostale bolnike

Koronavirus - UKC Maribor UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Prvi test je pokazal, da je pacient negativen, drugi pa okužbo.

V UKC Maribor se je danes ponovil t. i. vnos virusa v belo območje. "Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša," navajajo pri UKC Maribor. "Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen na covid-19, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven."

Direktor UKC Maribor Vojko Flis je že ob prvem podobnem vdoru v belo območje, ki se je zgodil 27. marca pojasnil, da je UKC razdeljen na tri območja. V rdečem so pacienti, ki so okuženi z virusom in tudi bolni, v belem območju so pacienti zaradi drugih bolezni, to so bolniki, ki niso okuženi z virusom, sivo območje pa je vstopno območje v klinični center. Tja pridejo bolniki z nujnimi medicinskimi stanji, ki bi morda lahko bili tudi okuženi.

Koronavirus - pripravljena soba UKC Maribor UKC Maribor Slovenija Vdor okuženega bolnika v belo območje, aktivirana je Faza 5 Bolnišnica Slovenj Gradec (Foto: Nino Verdnik) Slovenija Še en vdor v belo cono: 25 zdravstvenih delavcev v samoizolaciji

Po zadnjih podatkih z dne 31. marca je skupno število hospitaliziranih bolnikov s covid-19 v Mariboru 32, od tega je devet pacientov v intenzivni enoti – vseh devet je intubiranih, kar pomeni, da so priključeni na respirator.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • jana24 12:05 01.april 2020.

    testiranje se izvaja 2x zaporedoma v 24 urah. Na bris se čaka do 24 ur, odvisno od števila ljudi Če gre za hudo poškodovanega bolnika, izolacija le v šotoru zunaj ni možna. Vojska je postavila svojo bolnišnico le v Ljubljani ...prikaži veči za takšne bolnike! Pa tudi to ni rešitev. V tem primeru bi bolnik čakal 48 ur v šotoru pred bolnišnico z minimalno oskrbo-če potrebuje operativni poseg bi bilo lahko prepozno Če bi vse bilo tako enostavno kako se zdi ne bi bil problem!

  • tudbognasvečnereši 11:45 01.april 2020.

    Danes je 1.april, dan lažnivcev=KOMUNISTOV

  • Naklonsky 10:58 01.april 2020.

    Človek bi pomislil, da je 1. april. Pa kaj je s tem UKC?