Slovenija
2914 ogledov

Še en vdor v belo cono: 25 zdravstvenih delavcev v samoizolaciji

Bolnišnica Slovenj Gradec (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Težave tudi v Slovenj Gradcu: 25 zdravstvenih delavcev je bilo izpostavljenih potencialni okužbi.

Potem, ko so prejšnji teden v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zabeležili t. i. vdor okuženega z novim koronavirusom v belo cono, se je podobno zgodilo tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Sprejeli so bolnika, pri katerem je rezultat testiranja na okužbo bil najprej negativen, pozneje pa pozitiven. Zato je 25 zaposlenih v samoizolaciji.

"Prvi njihovi izvidi so bili negativni," je glede omenjenih zaposlenih v samoizolaciji danes sporočil direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre.

V slovenjgraški bolnišnici so čez vikend opravili 68 testov na covid-19, vsi testi pri zaposlenih so bili negativni. So pa v bolnišnici hospitalizirali dva bolnika s potrjeno okužbo, ki sta bila nato skladno s protokolom premeščena v mariborski klinični center.

Ob tem je Lavre še zapisal, da v bolnišnici vsem priporočajo in svetujejo, da spoštujejo splošna navodila o uporabi osebne zaščitne opreme in splošne veljavne omejitve. Ob tem se je zahvalil podjetjema Tab Mežica in Sij Metal Ravne za donacijo zaščitnih mask FFP3, ki jih v bolnišnici nujno potrebujejo pri oskrbi in negi bolnikov, okuženih z novim koronavirusom.

Na Koroškem se sicer po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje število potrjeno okuženih ni povečalo v primerjavi z dnevom prej in ostaja pri številki 34. Največ potrjeno okuženih, to je devet, je v Občini Ravne na Koroškem, iz Mestne občine Slovenj Gradec je osem potrjeno okuženih, iz Dravograda sedem, pet jih prihaja iz prevaljske občine, trije iz Občine Črna na Koroškem in po eden iz občin Podvelka in Mežica.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kinglocteens 04:04 31.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Skipi 20:56 30.marec 2020.

    Ni mi jasno a se v teh razmerah ne da naredit da vsako sobo v kateri je nekaj ljudi nadzirajo vedno iste osebe ne pa vsi na oddelku. Pa taka organizacija.

Sorodne novice