Slovenija
72781 ogledov

Otroka vidita očeta zdravnika zaradi epidemije le skozi okno

Koronavirus Profimedia
Mnogi zdravniki, ki zdravijo bolnike s covid-19, so se, da bi zaščitili domače, od njih izolirali.

Včeraj smo poročali, da je bilo na Bledu v soboto kljub omejitvi gibanja ogromno dnevnih obiskovalcev, zaradi česar so se domačini pritožili. Podobno je bilo stanje na obali, zato je vlada včeraj zvečer zaradi epidemije novega koronavirusa omejila gibanje prebivalcev na občino stalnega ali začasnega prebivališča. 

Mnogi zdravniki, ki zdravijo bolnike s covid-19 so se medtem osamili od svojih družin, da ne bi okužili domačih. Matjaž Fležar je denimo internist pulmolog, ki vodi oddelek za bolnike, okužene s covid-19 na Golniku, in se je začasno preselil v svoj avtodom. Kot je povedal za 24ur.com, tudi nekatere njihove sestre stanujejo kar v stanovanjih ob bolnišnici. 

"To je najin ati. Najin ati je zdravnik"

Podobno je storil zdravnik Matic Krašovec, da bi zaščitil stare starše. "To na sliki je najin ati. Najin ati je zdravnik. Ker trenutno začasno živimo pri babici in dediju, ati ne sme domov, da se izognemo prenosu okužbe," je v imenu otrok na Instagramu zapisala njegova žena. "Pogrešava ga neizmerno. Mami pa tudi. Vsak dan, ko se držite socialne izolacije, aktivno preprečujete preobremenitev zdravstvenega sistema in vseh atijev, mamic, tet, stricev, babic in dedkov, ki marljivo delajo v njem."

Pred službo jima pomaha skozi okno

Pod drugo fotografijo objavljajo, kako je to nedeljo svoja dva otroka prišel pozdraviti skozi okno. "Običajno bi ju pred službo zjutraj vzel k sebi, jima prebral kakšno pravljico. Zdaj pa ju pride pogledat skozi okno," so o zdravniku zapisali na Instagramu. "Ne pravim, da je to najhujša stvar na svetu. Ampak upam, da za marsikoga stvari postavi v perspektivo. Vem, da je nedelja. Vem, da je bedno biti doma, ko zunaj sije sonček. Tudi jaz bi bila raje na Bledu na kavici. Ampak, če imate drug drugega, zdravje in malo čokolade, bo šlo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Elkopelko321 13:13 10.december 2020.

    To so moji sorodniki,poznam jih v zivo in je bilo tisto obdobje zelo hudo

  • kinglocteens 04:05 31.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • jakec1575 21:35 30.marec 2020.

    travmatično za otroke. ti zdravniki zrtvujejo sebe in svoje otroke. z nespostovanjem karantene jim pljuvate v obraz.