Nova izjema stopa v veljavo v vseh regijah

Foto: Epa
Foto: Epa
Prihodnji teden gredo v šole osnovnošolci prve triade in vrtčevski otroci v devetih statističnih regijah. Pri tem je dodatno določena izjema, ki velja v vseh regijah.
Oglej si celoten članek

Vlada je z odlokom dodatno določila izjemo od prepovedi zbiranja za učence in dijake, ki velja ne glede na regijo, v kateri se ti nahajajo. Izjema je določena za učence in dijake, ki potrebujejo nujno pomoč svetovalne službe ter za izvedbo nujnih postopkov, povezanih z nadaljevanjem izobraževanja. 

V devetih regijah, ki izpolnjujejo kriterije, se prihodnji teden odpirajo šole za učence prve triade. Pouk se bo predvidoma začel v torek, 26. januarja. Izvajali ga bodo po modelu C, kar pomeni v zmanjšanem obsegu, ampak s fizično prisotnostjo. Model C določa, da se skupine učencev v šoli ne smejo mešati, kar velja tudi za čas jutranjega varstva in podaljšanega bivanja. Uporaba mask v učilnici, kjer so le učenci enega razreda, za učence ni potrebna, v skupnih prostorih pa so maske obvezne za vse. 

Slovenija Janša sporočil odločitev: Naslednji teden se začenja sproščanje ukrepov!

Prav tako se bodo v devetih regijah otroci vrnili v vrtce. Vrtci v preostalih treh regijah bodo še naprej opravljali nujno varstvo za otroke. Župan občine, kjer vrtec obratuje, lahko oceni, da je njegovo delovanje nujno potrebno za varstvo otrok, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti. V tem primeru prepoved zbiranja v zmanjšanem obsegu za vrtec ne velja.

Dovoljeno bo tudi opravljanje laboratorijskih vaj za študente in individualni pouka v višjih strokovnih šolah, na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. 

Šole in vrtci bodo vrata odprli v torek, 26. januarja, saj bodo v ponedeljek potekala testiranja zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:48 21. Januar 2021.

    Kolk pomagajo veleumni ukrepi naše vrhunske vlade, si lahko ogledate na svetovni lestvici smrtnosti s covid na milijon prebivalcev.

  • 15:01 21. Januar 2021.

    Dijaki pa spet, kot da ne obstajajo. Od vseh šolujočih so oni najdlje doma, so najbolj potrpežljivi in tudi zelo …

  • 09:35 21. Januar 2021.

    Odprite trgovine s tekstilom in obutvijo čimprej, vsepovsod. Garderobe in čevljev niso prerasli samo v devetih regijah!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.