Nova napoved: sneg tudi prihodnji teden

Foto: Profimedia
Sneg. Ponekod je večer postregel s pravimi zameti. Kako bo prihodnji teden?
Oglej si celoten članek

V skladu z napovedmi vremenoslovcev so sinoči številni slovenski kraji dočakali sneg; zlasti na severovzhodu Slovenije so se pojavljale prave snežne plohe, padalo pa je tudi drugje po državi.

xxx

Do jutra so padavine povsod ponehale, zbudili smo se v hladno jutro. Na Kredarici se je živo srebro ob 7. uri zjutraj spustilo do -18 stopinj Celzija, v Celju so jih namerili -11, v Postojni -8, v Ratečah in Kočevju -7, -6 stopinj Celzija je bilo ob sedmih v Črnomlju, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Novem mestu. V Ljubljani so ob tem času namerili -3 stopinje.

Vreme Ponekod močno sneži

Spet sneženje

Vremenoslovci na Agenciji za okolje v osveženi vremenski napovedi izpostavljajo, da se bo danes po delno jasnem dopoldnevu popoldne spet pooblačilo, zvečer in ponoči bo na vzhodu možno močno sneženje. Najvišje dnevne temperature čez dan bodo od -3 do 2, na Goriškem in ob morju do 6 stopinj Celzija.

Tudi jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v vzhodnih krajih bodo popoldne možne občasne rahle padavine. V nedeljo bo na Primorskem sončno, v notranjosti pa zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici države se bodo zjutraj in dopoldne pojavljale snežne plohe. V ponedeljek bo pretežno oblačno in večinoma suho.

Slovenija Neverjetni posnetki Arsa

Od 7. do 12. januarja: spet nekaj snega

Vremenska slika za prihodnji teden kaže, da bodo naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. V višinah bo pihal severni veter. V torek bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem nastalo območje nizkega zračnega tlaka, ki se bo pomikalo na jug nad Balkan in osrednji del Sredozemlja. V petek in soboto bodo naši kraji na robu anticiklona, ki bo nad vzhodnim Atlantikom.

"Nadaljevalo se bo spremenljivo oblačno, a povečini suho vreme. Le v torek in morda v sredo kaže na manjšo količino padavin, večinoma bo rahlo snežilo. Temperature bodo letnemu času primerne," vremensko napoved sklenejo na Arsu.

Foto: Arso Vreme preglednica

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.