Slovenija
9685 ogledov

Neverjetni posnetki Arsa

Sneg
Arso je pripravil zanimiv posnetek, sestavljen iz dnevnih fotografij.

Na Agenciji za okolje so pripravili posnetek dogajanja, ki ga je posnela spletna kamera na Kredarici, s pogledom na Ljubljansko kotlino. Posnetek je sestavljen iz dnevnih fotografij.

Posnetek na Arsu pospremijo, da je leto zaznamovala debela snežna odeja, ki jo je spomladi zelo hitro pobralo. Ob koncu februarja je bilo zelo hladno. Izmerjena je bila najnižja temperatura od leta 1985. Po drugi strani pa je bilo ob koncu leta 2018 višina snežne odeje zelo skromna, le 30 cm.

Zanimivi podatki:
- najnižja temperatura -27,2 stopinj Celzija (26. februar);
- najvišja temperatura 17,4 stopinj Celzija (1. avgust);
- najvišja višina snežne odeje: 560 cm (1. april);
- najvišja dnevna povprečna hitrost vetra: 19,8 m/s (29. november).

Nocoj tudi nekaj snega

Vremenska napoved za to noč sicer prinaša nekaj snega, kot navajajo na Arsu, bo ponoči zmerno do pretežno oblačno, predvsem ponekod v vzhodni, severni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo.

Proti jutru se bo razjasnilo, najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

Arso: Vikend bo suh

V petek dopoldne bo delno jasno, popoldne pa se bo spet pooblačilo in zvečer ter v noči na soboto bo v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji možno rahlo sneženje, napovedujejo na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju do 6 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho vreme.

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved, medtem napovedujejo, da bo prva polovica januarja precej mrzla. "Nismo jasnovidci, da bi videli, ali bomo imeli od teh mrzlih prodorov tudi pri nas snežne padavine, kot jih bodo imeli v prihodnjih dneh v Avstriji. Je pa jasno, da mora biti prodor dovolj zahodno, da pademo pod južni zračni tok z genovskim ciklonom." Napovedujejo, da bo preostanek tega tedna spremenljivo vreme s precej močnim severnim vetrom in občasnim rahlim sneženjem, zlasti nad vzhodno polovico Slovenije.

Podrobneje na spodnji povezavi:

Zima Napoved Slovenija Čakajo nas trije prodori mrzlega zraka, tudi sneg

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • brenda 17:39 03.januar 2019.

    Mesečno delam s polnim delovnim časom za več kot 7 $. Neprestano sem slišala, da mi drugi govorijo, koliko denarja lahko vložijo na spletu, zato sem se odločil, da ga preučim. No, začel sem z njim in spremenil življenje. ➨➨➨➨➨➨ www.WebJob33.Com