Slovenija
24694 ogledov

Ponekod močno sneži

Sneg
Po nekaterih predelih Slovenije močne snežne padavine.

Tako kot so napovedovali vremenoslovci, po nekaterih predelih Slovenije so se pojavile močne snežne padavine.

Portal Neurje.si poroča o močni snežni plohi. "Spominjala je na pravo snežno neurje, zajela je del severovzhodne Slovenije," pišejo na omenjenem portalu in dodajajo, da je po poročanju njihovih bralcev ponekod v zelo kratkem času zapadlo preko pet centimetrov snega. Poleg tega veter ponekod gradi manjše snežne zamete.

V njihovi povezavi si oglejte posnetke:

Gibanje padavin lahko spremljate na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Proti jutru se bo, napovedujejo vremenoslovci na Arsu, razjasnilo, najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo delno jasno, popoldne pa se bo spet pooblačilo in zvečer ter v noči na soboto bo v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji možno rahlo sneženje, napovedujejo na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju do 6 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho vreme.

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved, medtem napovedujejo, da bo prva polovica januarja precej mrzla. "Nismo jasnovidci, da bi videli, ali bomo imeli od teh mrzlih prodorov tudi pri nas snežne padavine, kot jih bodo imeli v prihodnjih dneh v Avstriji. Je pa jasno, da mora biti prodor dovolj zahodno, da pademo pod južni zračni tok z genovskim ciklonom." Napovedujejo, da bo preostanek tega tedna spremenljivo vreme s precej močnim severnim vetrom in občasnim rahlim sneženjem, zlasti nad vzhodno polovico Slovenije.

Podrobneje na spodnji povezavi:

Zima Napoved Slovenija Čakajo nas trije prodori mrzlega zraka, tudi sneg Sneg Slovenija Neverjetni posnetki Arsa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.