Nova provokacija hrvaških ladji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Piranskem zalivu je prišlo do incidenta, potem ko so na slovensko stran vplula hrvaška plovila.
Oglej si celoten članek

V slovenske vode je priplulo pet plovil, kasneje sta sledili še hrvaški policijski plovili. Med slovenskimi in hrvaškimi policisti je prišlo do izmenjave opozoril, s čimer se je incident zaključil. Plovila pa so se po poročanju 24.com, kjer so o incidentu poročali prvi, na območju zadržala približno uro in pol.

Gre za najnovejšega v vrsti incidentov v Piranskem zalivu po junijski razsodbi arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško, ki je večino Piranskega zaliva prisodilo Sloveniji. Kot so v petek za STA pojasnili pri slovenski policiji, so od razsodbe obravnavali skupno 142 dogodkov oziroma incidentov, pri čemer je šlo za 279 vplutij plovil.

Hrvaški premier Andrej Plenković je že v sredo slovensko stran že razburil z obljubami ribičem v Umagu in Savudriji, da lahko še vedno lovijo do sredine Piranskega zaliva, kar je seveda v nasprotju z odločbo arbitražnega sodišča, za katero slovenska politika vztraja, da je že izvršljiva. Predsednik vlade Miro Cerar pa je nato v petek opozoril, da potrpljenje s Hrvaško glede implementacije arbitražnega sodišča ni brezmejno ...
 
*Fotografija je simbolna.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.