Nova služba za nekdanjo Cerarjevo sekretarko

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Lilijana Kozlovič, ki je v vladi Mira Cerarja bila sekretarka vlade, je dobila nov položaj.
Oglej si celoten članek

Vlada je namreč Lilijano Kozlovič imenovala za v. d. generalne direktorice Agencije RS za okolje (Arso). Na tem položaju bo največ pol leta, do 2.decembra. 

Kozlovičeva bo nasledila dosedanjega v. d. generalnega direktorja Gregorja Slugo, ki je prevzel vodenje Arsa po tem, ko je novembra lani s položaja odstopil Joško Knez. Knez je odstopil po tem, ko je takratni minister za okolje in prostor Jure Leben odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki so ju vodili v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. 

Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Slovenija Odstop zaradi nepravilnosti

Vlada je nato na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa imenovala Slugo, ki je pred tem od leta 2013 opravljal naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Sluga je bil na ta položaj imenovan do imenovanja generalnega direktorja oz. za največ šest mesecev, do 15. maja.

Natečaj za generalnega direktorja Arsa je bil sicer objavljen v začetku januarja, rok se je iztekel proti koncu januarja.

Slovenija Zaradi groženj varujejo ministra za okolje

Vlada: Ima izkušnje z vodenjem v državni upravi

Kozlovičeva je magistra prava in ima bogate izkušnje z vodenjem v državni upravi, so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje in dodali, da je bila med drugim načelnica Upravne enote Koper, poslanka in generalna sekretarka vlade.

Kot so danes zapisali na vladi, lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj direktorja organa v sestavi ministrstva po zakonu o javnih uslužbencih brez javnega natečaja največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:02 30. Maj 2019.

    Na mejo naj gre tam je navajena straši rajo

  • 16:33 30. Maj 2019.

    Bivša policajka bo USMERJALA VREME V SLOVENIJI ?

  • 14:38 30. Maj 2019.

    Sposobne ljudi na zahtevna delovna mesta.. Nesposobne in tiste z vezami pa dajmo samo plačat (brez dela), da ne delajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.