Slovenija
3618 ogledov

Nova služba za nekdanjo Cerarjevo sekretarko

Ljiljana Kozlovič Saša Despot
Lilijana Kozlovič, ki je v vladi Mira Cerarja bila sekretarka vlade, je dobila nov položaj.

Vlada je namreč Lilijano Kozlovič imenovala za v. d. generalne direktorice Agencije RS za okolje (Arso). Na tem položaju bo največ pol leta, do 2.decembra. 

Kozlovičeva bo nasledila dosedanjega v. d. generalnega direktorja Gregorja Slugo, ki je prevzel vodenje Arsa po tem, ko je novembra lani s položaja odstopil Joško Knez. Knez je odstopil po tem, ko je takratni minister za okolje in prostor Jure Leben odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki so ju vodili v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. 

Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Računalni ARso Slovenija Odstop zaradi nepravilnosti

Vlada je nato na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa imenovala Slugo, ki je pred tem od leta 2013 opravljal naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Sluga je bil na ta položaj imenovan do imenovanja generalnega direktorja oz. za največ šest mesecev, do 15. maja.

Natečaj za generalnega direktorja Arsa je bil sicer objavljen v začetku januarja, rok se je iztekel proti koncu januarja.

Jure Leben Slovenija Zaradi groženj varujejo ministra za okolje

Vlada: Ima izkušnje z vodenjem v državni upravi

Kozlovičeva je magistra prava in ima bogate izkušnje z vodenjem v državni upravi, so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje in dodali, da je bila med drugim načelnica Upravne enote Koper, poslanka in generalna sekretarka vlade.

Kot so danes zapisali na vladi, lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj direktorja organa v sestavi ministrstva po zakonu o javnih uslužbencih brez javnega natečaja največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Skira 17:02 30.maj 2019.

  Na mejo naj gre tam je navajena straši rajo

 • Avatar Leon
  Leon 16:33 30.maj 2019.

  Bivša policajka bo USMERJALA VREME V SLOVENIJI ?

 • NeAnonimni 14:38 30.maj 2019.

  Sposobne ljudi na zahtevna delovna mesta.. Nesposobne in tiste z vezami pa dajmo samo plačat (brez dela), da ne delajo dodatne škode..