Novi podatki: Še en dan z vrhunskimi številkami!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Število aktivnih primerov se je še znižalo.
Oglej si celoten članek

Ob 2.330 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljk potrjenih 112 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 4,8 odstoten. 

Opravljenih je bilo tudi 39.901 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

Zdravje Takšno jesen nam napoveduje Milan Krek Zdravje Krek: "Danes žanjemo sadove tega ukrepa"

Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo za približno deset odstotkov in znaša 132, medtem ko se je 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki je pomembna za evropske kriterije, znižala na 120. 

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko je bilo potrjenih 220 novih primerov, jih je bilo tokrat skoraj za 50 odstotkov manj, kar je spodbuden podatek.

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov ustrezamo zeleni fazi, kar pomeni, da je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 300.

Glede na evropske kriterije pa smo na državni ravni še vedno oranžni, nekatere regije pa bi se glede na 14-dnevno incidenco okužb, ki jo pri obarvanju držav upošteva EU, uvrstile celo med rdeče. 

Institu Jožef Stefan napoveduje, da bi enakem trendu razvoja epidemije lahko v zeleno fazo prešli v prvi polovici julija. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:52 15. Junij 2021.

    Vprašanje za naše zdravstvene strokovnjake.Kako je to mogoče,da je na Hrvaškem po drugi dozi cepiva okuženih 800 cepljenih,to je na …

  • 11:38 15. Junij 2021.

    Pa kera budala se je peljala do Dubrovnika primerjat cene preživetja južni strani slovenskih pajaci . Si dobil sendvič za …

  • 11:01 15. Junij 2021.

    vrhunski podatki?? ..a ste vi normalni?... 112 okužb, vi pa pišete o nekih vrhunskih podatkih...epidemija še zdaleč ni končana, de …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.