Novi podatki: Slabe novice, velik skok okužb

Foto: Epa
Foto: Epa
V primerjavi s prejšnjim ponedeljkom 23-odstoten porast okužb.
Oglej si celoten članek

Ob 4842 opravljenih PCR testih je bilo včeraj potrjenih 818 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež potrjenih okužb je znašal 19 odstotkov. 

Opravljenih je bilo tudi 47.109 hitrih testov, a podatki o pozitivnih rezultatih niso znani.

cepljenje Fafangel: Takšne domino efekte je težko zaustaviti

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko je bilo potrjenih 742 novih okužb z virusom sars-cov-2, to pomeni kar 23 odstoten porast. PCR testov je bilo opravljenih podobno kot pretekli teden, ko so jih v ponedeljek naredili 4.700.

Glede na vladni semafor sproščanja ukrepov se nahajamo v oranžni fazi. V rumeno fazo, ki bi pomenila tudi umik policijske ure, bomo prešli, ko bo povprečno število dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh znašalo manj kot 600, število hospitaliziranih covidnih bolnikov pa nižje od 500. Drugi kriterij smo v preteklem tednu že dosegli, pri številu novih potrjenih okužb pa se gibamo okoli 700. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 12:11 16. Marec 2021.

    Zahvaljujem se Žurnalu, da nima take cenzure kot ostali mediji. Lahko bi pa izboljšali samo poročanje, to je kot bi …

  • 11:47 16. Marec 2021.

    to kitico pesmice že poznamo, kaj to bo nova himna?

  • 11:05 16. Marec 2021.

    Interpelacijo je sekta preživela, rezultati pozitivnih se višajo. Že videno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.