Novo o turističnih bonih

Foto: Terme Šmarješke Toplice
Foto: Terme Šmarješke Toplice
Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Simon Zajc je pojasnil, kdaj najkasneje bodo zaživeli turistični boni.
Oglej si celoten članek

Vlada bo po besedah državnega sekretarja Simona Zajca ta teden pripravila in sprejela uredbo, ki bo jasno določila uporabo turističnih bonov. "Potem pa bo odvisno, kako hitro bo Furs sposoben v ozadju pripraviti sistem," je v oddaji Koda na TV Slovenija pojasnil Zajc. "Mi želimo in spodbujamo Furs, da to stori čim prej, v nobenem primeru pa to ne bo pozneje kot z začetkom šolskih počitnic." 

Turistične bone bodo dobili vsi prebivalci Slovenije. Polnoletni prebivalci bodo dobili bone v višini 200 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov. Boni bodo namenjeni za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji. Boni bodo prenosljivi do drugega kolena v ravni vrstu, torej od starih staršev do vnukov ter med partnerji v izvenzakonskih skupnostih. 

Slovenija Tako boste lahko unovčili bone svojih sorodnikov

Boni bodo vezani na davčno številko in jih bo moč unovčiti do konca leta. 

Vlada je za turistične bone namenila 345 milijonov evrov, računa pa tudi na multiplikativne učinke v višini 172 milijonov evrov. 

Slovenija Kaj so nam povedali o turističnih bonih in kaj piše v zakonu

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:45 4. Junij 2020.

    Vlada, vtaknite si bon v r*it!

  • 09:53 3. Junij 2020.

    Ga že čakam.. že rezervirano.. :-)

  • 01:21 3. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.