Novo o utopitvi otroka v Termah Ptuj

Foto: mariborinfo.com
Foto: mariborinfo.com
Preminuli otrok se je udeležil rojstnodnevne zabave.
Oglej si celoten članek

Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah sobotnega tragičnega dogodka v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kot so še dodali, sta bila o dogodku obveščena dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku je bil obveščen tudi inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.

V soboto se je namreč v Termah Ptuj med plavanjem v bazenu na območju ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl.

Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

Na Ptuju pretreseni

Foto: Facebook Terme Ptuj

V Termah Ptuj so se že v soboto odzvali na tragični dogodek. "V Termah Ptuj smo ob dogodku pretreseni in izrekamo sožalje družini," so zapisali.

"V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje. Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Predstavniki Term Ptuj sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku," so dodali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:31 22. Januar 2023.

    Nekako bi razumela, da starši za trenutek niso pozorni (sama niti za sekundo ne upam pogledati stran, ko sta nečaka …

  • 14:54 22. Januar 2023.

    Žalostno, zelo, zelo žalostno. Ne obsojam, pa vendar. Dvakrat sem reševal otroka v bazenu v sedemdesetih letih. Dečka v Mariboru …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.