Slovenija > Črna kronika
18402 ogledov

Utopitev otroka v naših termah

Terme Ptuj bazen Facebook
Policisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka.

Danes okoli poldneva se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila policija. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj.

Policija je bila ob okoli 12.30 obveščena o dogodku na območju Policijske uprave Maribor, kjer se je v bazenu utapljal otrok. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, so sporočili mariborski policisti.

Policisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka. Na kraju sta dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, so še navedli.

Uprava za zaščito in reševanje je pred tem objavila, da se je nekaj pred 12. uro v Termah Ptuj na bazenih med plavanjem ponesrečila mladoletna oseba. Reševalci iz vode na bazenu so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so jo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Ptuj.

V Termah pretreseni

Terme Ptuj nesreča | Avtor: mariborinfo.com mariborinfo.com

V večernih urah so se odzvali v Termah Ptuj. Izrazili so obžalovanje ob tragičnem dogodku in zagotovili, da so zagotovili vso potrebno osebje.

"V Vodnem parku Terme Ptuj je danes prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je eden izmed otrok obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl. V Termah Ptuj smo ob dogodku pretreseni in izrekamo sožalje družini," so zapisali v Termah Ptuj, kot navaja mariborinfo.com.

"V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje. Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Predstavniki Term Ptuj sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku. Preiskava okoliščin še poteka, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan," so še dodali.

Komentarjev 2
  • Pierre 11:58 22.januar 2023.

    Na otroke morajo paziti STARŠI ne pa bademajstri!!!!!!!

  • Naklonsky 11:25 22.januar 2023.

    Dokler bodo nekateri reševalci ob bazenu "drkali" mobitele, brali revije, bili nepozorni ali pa bili prepričani da je že sama njihova prisotnost ob bazenih dovolj in da se nesreče ne bodo dogajale - lahko pričakujemo, da se bo kaj podobnega lahko še zgodilo!

Sorodne novice