Novo sporočilo iz ZDA o zdravljenju Krisa

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Krisu so pregledali kri. To so pokazali rezultati.
Oglej si celoten članek

"Danes so mi spet pregledali kri in pravijo, da so rezultati vedno boljši," so na spletni strani Go Help Kris pred dobro uro objavili njegovi starši. 

Kris je na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo Zolgensma. Družina bo po navodilih zdravnikov še nekaj časa morala ostati v ZDA, da bodo zdravniki lahko nadzorovali potek zdravljenja. 

Veliko srce! Fotografije s srečanja: Kris v naročju nasmejanega Luke Dončića

Video Tako čustveno je bilo, ko je mladi Kris spoznal Luko Dončića

Za novo zdravilo - en odmerek stane 2,3 milijona evrov - je denar zbirala vsa Slovenija. Društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je uspelo zbrati več kot 3,9 milijona evrov. 

xxx

Krisova zgodba je ganila številne Slovence, ki so se odločili darovati za njegovo zdravljenje. Malček iz Kopra je trenutno edini otrok v Sloveniji, ki ima najhujšo obliko spinalne mišične atrofije in je mlajši od dveh let. 

Spinalna mišična atrofija je redko živčno-mišično obolenje, ki ga ima v Sloveniji približno 35 otrok. Med njimi je tudi dve in pol leta stara Lea, o kateri smo včeraj pisali v prispevku Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno.

Bolni otroci Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno

Slovenija Kris je dobil zdravilo. Toliko denarja je ostalo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:24 7. December 2019.

    nepopravljive posledice v telesu so mu pustila cepiva v katerih je bilo; živo srebro, aluminij, kemikalije virusi in bakterije. Tega …

  • ode
    19:05 6. December 2019.

    Še malo, pa bo o njem vse potihnilo. Kot, da ga nikoli ni bilo.

  • 18:41 6. December 2019.

    Koga to briga. Samo, da je senzacionalizem. Pustite otroka pri miru.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.