Slovenija
22730 ogledov

Novo sporočilo iz ZDA o zdravljenju Krisa

Kris Facebook
Krisu so pregledali kri. To so pokazali rezultati.

"Danes so mi spet pregledali kri in pravijo, da so rezultati vedno boljši," so na spletni strani Go Help Kris pred dobro uro objavili njegovi starši. 

Kris je na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo Zolgensma. Družina bo po navodilih zdravnikov še nekaj časa morala ostati v ZDA, da bodo zdravniki lahko nadzorovali potek zdravljenja. 

Luka Dončić Kris Zudich Veliko srce! Slovenija Fotografije s srečanja: Kris v naročju nasmejanega Luke Dončića Video Šport Tako čustveno je bilo, ko je mladi Kris spoznal Luko Dončića

Za novo zdravilo - en odmerek stane 2,3 milijona evrov - je denar zbirala vsa Slovenija. Društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je uspelo zbrati več kot 3,9 milijona evrov. 

Krisova zgodba je ganila številne Slovence, ki so se odločili darovati za njegovo zdravljenje. Malček iz Kopra je trenutno edini otrok v Sloveniji, ki ima najhujšo obliko spinalne mišične atrofije in je mlajši od dveh let. 

Spinalna mišična atrofija je redko živčno-mišično obolenje, ki ga ima v Sloveniji približno 35 otrok. Med njimi je tudi dve in pol leta stara Lea, o kateri smo včeraj pisali v prispevku Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno.

Bolni otroci Zdravje Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno Kris Slovenija Kris je dobil zdravilo. Toliko denarja je ostalo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar stoychi
  stoychi 18:24 07.december 2019.

  nepopravljive posledice v telesu so mu pustila cepiva v katerih je bilo; živo srebro, aluminij, kemikalije virusi in bakterije. Tega iz telesa ne spravi nobeno še tako drago zdravilo to zdravniki zelo dobro vedo. Gre za velik farmacevtski nateg. Krisa ...prikaži več lahko reši samo Bog.

 • ode 19:05 06.december 2019.

  Še malo, pa bo o njem vse potihnilo. Kot, da ga nikoli ni bilo.

 • Kmodri 18:41 06.december 2019.

  Koga to briga. Samo, da je senzacionalizem. Pustite otroka pri miru.