O Beli krajini s figo v žepu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Razvojnega zakona, kot ga ima Prekmurje, Bela krajina ne bo dobila. Županja Metlike: elektrifikacija bi lahko v Semiču zagotovila sto delovnih mest.
Oglej si celoten članek

"Žal mi je, da se je zadeva ustavila že na samem odboru," je pred današnjo seznanitvijo poslancev in poslank državnega zbora, da zakon o razvojni pomoči Beli krajini ne gre v nadaljnjo proceduro, povedala županja občine Metlika in poslanka Renata Brunskole. "Očitno je šlo pri predlogu za demagogijo, velike besede s figo v žepu." Politične volje za sprejem zakona, kot ga ima Prekmurje, Bela krajina tako ne bo dobila.

Vlada bi se z njim zavezala, da se za pokrajino, ki velja za drugo najrevnejšo za Prekmurjem, od leta 2013 do 2016 zagotovi 600 evrov razvojne pomoči. "V danem trenutku v nesprejemu zakona ne vidim nič tragičnega, saj je za samo cestno infrastrukturo v programu Pokolpja že zagotovljenih 300 milijonov srestev," je povedala Brunskoletova. "Pričakujem predvsem učinkovito črpanje sredstev iz tega programa."

Bela krajina po njeni oceni v tem trenutku najbolj potrebuje cestno infrastrukturo in elektrifikacijo. "Ko se pogovarjam s potencialnimi investitorji, mi vsi omenjajo, naj najprej naredimo ceste," pravi. Samo v Semiču bi po njenih besedah lahko odprli sto novih delovnih mest, a je proizvodnja pogojevana z zadostno oskrbo z električno energijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.