Slovenija
53 ogledov

O Beli krajini s figo v žepu

Bela krajina ima tri občine in ne samo dve, pravi Brunskoletova. (Foto: Jerca Bo Žurnal24 main
Razvojnega zakona, kot ga ima Prekmurje, Bela krajina ne bo dobila. Županja Metlike: elektrifikacija bi lahko v Semiču zagotovila sto delovnih mest.

"Žal mi je, da se je zadeva ustavila že na samem odboru," je pred današnjo seznanitvijo poslancev in poslank državnega zbora, da zakon o razvojni pomoči Beli krajini ne gre v nadaljnjo proceduro, povedala županja občine Metlika in poslanka Renata Brunskole. "Očitno je šlo pri predlogu za demagogijo, velike besede s figo v žepu." Politične volje za sprejem zakona, kot ga ima Prekmurje, Bela krajina tako ne bo dobila.

Vlada bi se z njim zavezala, da se za pokrajino, ki velja za drugo najrevnejšo za Prekmurjem, od leta 2013 do 2016 zagotovi 600 evrov razvojne pomoči. "V danem trenutku v nesprejemu zakona ne vidim nič tragičnega, saj je za samo cestno infrastrukturo v programu Pokolpja že zagotovljenih 300 milijonov srestev," je povedala Brunskoletova. "Pričakujem predvsem učinkovito črpanje sredstev iz tega programa."

Bela krajina po njeni oceni v tem trenutku najbolj potrebuje cestno infrastrukturo in elektrifikacijo. "Ko se pogovarjam s potencialnimi investitorji, mi vsi omenjajo, naj najprej naredimo ceste," pravi. Samo v Semiču bi po njenih besedah lahko odprli sto novih delovnih mest, a je proizvodnja pogojevana z zadostno oskrbo z električno energijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.