O Janši bo odločal sodni svet

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Minister za pravosodje Aleš Zalar je v zvezi z zastaranjem zadeve na ormoškem okrajnem sodišču in ovadbo Janeza Janše sodnemu svetu predal vso dokumentacijo.
Oglej si celoten članek

Aleš Zalar je izrazil pričakovanje, da bo svet presodil, ali predsednik ormoškega okrajnega sodišča zagotavlja sojenje brez nepotrebnega odlašanja.

Predsednika okrožnega sodišča je "posebej prosil, naj preveri sistem spremljanja in ukrepanja v primeru zastaranja kazenskih zadev". Pri tem je izpostavil predvsem primer zastaranja zadeve na ormoškem okrajnem sodišču.

Po zakonu o sodiščih je sodni svet tisti, ki presoja, ali predsednik sodišča opravlja svoje naloge v skladu z zakonom, zagotavlja sojenje brez nepotrebnega odlašanja in sprejema potrebne ukrepe.

Kot smo prvi poročali v današnji izdaji Žurnala24, je predsednik SDS Janez Janša kazensko ovadil ormoškega okrajnega sodnika. Očita mu, da je z nevestnim in malomarnim delom onemogočil sojenje policistu, ki naj bi Janši leta 2006 grozil na spletnem forumu. Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je že odredil preiskavo primera.

Zalar je med obiskom na Ptuju sicer pregledal reševanje zadev v tamkajšnjem sodnem okrožju; ugotovil je, da okrožno sodišče na Ptuju "zelo dobro obvladuje zadeve". Tak pristop ptujskega okrožnega sodišča je lahko zgled ostalim, je ocenil Zalar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.