O policistih, ki naj bi "poskušali spodkopati ministra", tudi Cerar

Foto: zurnal24.si
Foto: zurnal24.si
Pojasnila o skupini policistov, vključno z več sindikalisti, ki so se dogovorili, da bodo ministra ustavili in ga poskušali ujeti pijanega, zahteva tudi predsednik Miro Cerar. Popoldne se bo sestal s šefom policije in notranjo ministrico.
Oglej si celoten članek

Na razkritje "jeznega policista" o dogovarjanju za prometno kontrolo pri ministru Borisu Koprivnikarju se je danes ponovno odzval tudi premier Miro Cerar. Po poročanju STA je dejal, da gre za sum tako hudih kršitev, da želi informacije čim prej, zato se bo danes popoldne sestal z notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar in generalnim direktorjem policije Marjanom Fankom.

Šlo naj bi sume "tako zelo hudega dejanja zoper vlado s strani določenih policistov, ki je pravzaprav ena najhujših možnih kršitev demokratičnih vrednot: da skupina policistov poskuša spodkopati ministra, vlado". To je izjemno, izjemno nevarno, je dodal premier. Seveda pa bo, je dodal, potreben nek verodostojen postopek, kar bo naloga pristojnih organov.

"Ne gre samo za neetično ravnanje, ampak izpolnjuje tudi znake kaznivih dejanj"

Tako policija in notranje ministrstvo sta sicer že napovedala obnovitev postopka zoper policista na podlagi novih dokazov.

Prvi mož policije Marjan Fank, ki je danes ponovno stopil pred javnost, je povedal, da "ne gre samo za neetično ravnanje, ampak izpolnjuje tudi znake kaznivih dejanj". Poleg internih postopkov so zato dejanja že naznanili tudi Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije.

"Lahko bi iskali opravičila za takšno ravnanje, ampak opravičila za to ni," je izpostavil Fank in s prstom pokazal tudi na sindikaliste vpletene v pogovor na družbenem omrežju, ne le policista, ki naj bi Koprivnikar namenoma pričakala: "Skrbijo me izjave akterjev, o prenosu krivde na policista, ki sta dejanje izvedla. Še večji delež krivde je na tistih, ki so to organizirali in policista napeljali k takšnem ravnanju."

Končnega števila osumljenih policistov šef policiješe ni želel komentirati, saj naj bi to pokazala preiskava. Škofjeloška policista, ki sta postopek nadzora nad ministrom izvedla, trenutno še vedno opravljata delo, a po končanem internem nadzoru in kazenskem postopku, ju skorajda zagotovo čakajo tudi sankcije: "Glede na težo dejanja bomo težko našli opravičljive razloge," je bil jasen Fank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • Hi5
    10:02 3. Marec 2016.

    Problem ni v tem, da policisti vestno pravljajo svoje delo in lovijo barabe tudi na tak način. Problem je motiv. …

  • Hi5
    09:08 3. Marec 2016.

    Ko gre pa za njih same in vsi vedo, da so njihovi bratje krepko nekje pijani do amena, pa je …

  • 08:01 3. Marec 2016.

    Predvsem Cerar preusmerja pozornost naroda na nepomembne stvari, da se ljudje zaj. s temi rečmi, velike za Slovence pomembne zadeve …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.