Slovenija
70 ogledov

O policistih, ki naj bi "poskušali spodkopati ministra", tudi Cerar

Policisti lovili Koprivnikarja zurnal24.si
Pojasnila o skupini policistov, vključno z več sindikalisti, ki so se dogovorili, da bodo ministra ustavili in ga poskušali ujeti pijanega, zahteva tudi predsednik Miro Cerar. Popoldne se bo sestal s šefom policije in notranjo ministrico.

Na razkritje "jeznega policista" o dogovarjanju za prometno kontrolo pri ministru Borisu Koprivnikarju se je danes ponovno odzval tudi premier Miro Cerar. Po poročanju STA je dejal, da gre za sum tako hudih kršitev, da želi informacije čim prej, zato se bo danes popoldne sestal z notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar in generalnim direktorjem policije Marjanom Fankom.

Šlo naj bi sume "tako zelo hudega dejanja zoper vlado s strani določenih policistov, ki je pravzaprav ena najhujših možnih kršitev demokratičnih vrednot: da skupina policistov poskuša spodkopati ministra, vlado". To je izjemno, izjemno nevarno, je dodal premier. Seveda pa bo, je dodal, potreben nek verodostojen postopek, kar bo naloga pristojnih organov.

"Ne gre samo za neetično ravnanje, ampak izpolnjuje tudi znake kaznivih dejanj"

Tako policija in notranje ministrstvo sta sicer že napovedala obnovitev postopka zoper policista na podlagi novih dokazov.

Prvi mož policije Marjan Fank, ki je danes ponovno stopil pred javnost, je povedal, da "ne gre samo za neetično ravnanje, ampak izpolnjuje tudi znake kaznivih dejanj". Poleg internih postopkov so zato dejanja že naznanili tudi Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije.

"Lahko bi iskali opravičila za takšno ravnanje, ampak opravičila za to ni," je izpostavil Fank in s prstom pokazal tudi na sindikaliste vpletene v pogovor na družbenem omrežju, ne le policista, ki naj bi Koprivnikar namenoma pričakala: "Skrbijo me izjave akterjev, o prenosu krivde na policista, ki sta dejanje izvedla. Še večji delež krivde je na tistih, ki so to organizirali in policista napeljali k takšnem ravnanju."

Končnega števila osumljenih policistov šef policiješe ni želel komentirati, saj naj bi to pokazala preiskava. Škofjeloška policista, ki sta postopek nadzora nad ministrom izvedla, trenutno še vedno opravljata delo, a po končanem internem nadzoru in kazenskem postopku, ju skorajda zagotovo čakajo tudi sankcije: "Glede na težo dejanja bomo težko našli opravičljive razloge," je bil jasen Fank.

Komentarjev 17
  • Hi5 10:02 03.marec 2016.

    Problem ni v tem, da policisti vestno pravljajo svoje delo in lovijo barabe tudi na tak način. Problem je motiv. Eno bi bilo, da naše vrle policiste res skrbi varnost na naših cestah. Pa velike večine seveda ne. Tu gre ...prikaži več za zlobo, foušijo in namerno provociranje iz strani policistov, ki so ali zafrustrirani do boga, jezni na ves svet in to potem prikazujejo na ta način ali pač s tem, ko so dobili v roke potrdilo o opravljenem 6-mesečnem tečaju mislijo, da so nad vsemi. To je problem. Drugič pa je to še ena velika hinavščina policistov. Jaz vidim, da velika večina policistov sama ne spoštuje prometne predpise. Samo en banalen primer. Merite kdaj hitrost policistom, ki se vozijo, ko niso na nujni vožnji. Vse vam bo jasno. Drugo, policijske žurke. Tam se ga nalivajo kot norci, kar je sicer njihova pravica. Ni pa prav, da imajo potem proste poti domov. Njihovi kolegi, ki so ta dan v službi seveda vedo, da bi večina napihala. Pa ne postavljajo zased. Tako da ne prosim branit policije. Nima sm

  • Hi5 09:08 03.marec 2016.

    Ko gre pa za njih same in vsi vedo, da so njihovi bratje krepko nekje pijani do amena, pa je kar hecno, da ne gredo njih lovit. Dej ne seri.

  • leonardo 08:01 03.marec 2016.

    Predvsem Cerar preusmerja pozornost naroda na nepomembne stvari, da se ljudje zaj. s temi rečmi, velike za Slovence pomembne zadeve pa medtem pometa pod preprogo. Ja me ovce pa beeee, beeee.Če je klovn, ki se ponoči izpostavlja posmehu ljudi, pripravljen ...prikaži več soočiti s tem, naj se še sooči z zadregami nas " nejavnimi " človečki. In kaj, če so ga lovili? Prav je tako in tako naj ostane. Tudi potem, ko bo Cerar odletel.