Ob 8. marcu ne potrebujemo rož, ampak službo!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mednarodni dan žena v Sloveniji: več kot 14 tisoč mladih izobraženih žensk brez zaposlitve.
Oglej si celoten članek

Februarja 2016 je bilo v starostni skupini žensk, starih do 29 let, med prijavljenimi na Zavodu za zaposlovanje kar 27 odstotkov žensk (in 11 odstotkov moških) s terciarno izobrazbo.

Iskalke prve zaposlitve iz projekta Kolegice, ki deluje v okviru Zavoda Nefiks, bodo danes, 8. marca, na Mednarodni dan žena, zato obiskale ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

"14.137 mladih žensk ne more poskrbeti za lastno prihodnost. Ukrepati je potrebno nemudoma!" pravijo na Zavodu Nefiks. V okviru projekta Kolegice si preko mentorskega sodelovanja z uspešnimi ženskami prizadevajo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti deklet in njihov lažji ter bolj suveren prehod na trg dela. 

Izobražene, vključene v projekte ... dela pa ni

Ministra, pristojnega za gospodarstvo, bodo opozorile, da sistem ne deluje – "smo visoko izobražene, imamo številne kompetence, dodatno se izobražujemo, vključujemo v projekte, se mrežimo z delodajalci, delamo prostovoljno – zaposlitvenih priložnosti pa ni! Problem torej nikakor ne more biti samo v nas!".

Kolegice bodo predstavile krovne rešitve, ki bi po njihovem mnenju izboljšale položaj mladih žensk na trgu dela: tesnejše povezovanje šolstva z gospodarstvom, uvajanje kariernega sponzorstva in učinkovitejše povezovanje s tujino za odpiranje takih delovnih mest, ki bi bila ustrezna tudi za družboslovno izobražene ženske, ki so, statistično gledano, še vedno največji problem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:59 8. Marec 2016.

    Kolikor je meni znano, se v gradbeništvu še kar izdajajo delovna dovoljenja in zaposluje tuje delavce, ker domačih ni. Delo …

  • Moški imate praznik dneva mučenikov 10 marca.

  • 13:31 8. Marec 2016.

    Draga moja , nezadovoljstvo prinašajo ženske,ki si kariero gradijo na ženskih kvotah,potem pa podležejo nepotizmu, korupciji,demagogiji.............naj naštevam. Te ženske mečejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.