Obalo so zasedli ilegalci

Foto: Profimedia
Lokalni pridelovalci na Obali so odločeni, da je nekaj treba narediti.
Oglej si celoten članek

Na Obali se je v zadnjem času ob cesti pojavilo veliko število ilegalnih stojnic, na katerih prodajajo domnevno domače sadje. Mnogi novi prodajalci nimajo dovoljenj, so razkrili v oddaji Preverjeno, izkazalo pa se je tudi, da poreklo sadja v vseh primerih ni znano. 

Na delu so že bili inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, kjer pa postopki še tečejo, zato o rezultatih niso želeli govoriti.

Tako vas zavajajo Tako vas zavajajo trgovci

Večina prodajalcev, ki tam delujejo brez dovoljenj, prihaja iz podjetij, za katerimi se skrivajo zgolj poštni naslovi. Pošte, ki jo prejemajo od različnih inšpektoratov, praviloma ne dvigujejo, posledično tudi ne plačujejo kazni. Podjetja zapirajo in odpirajo   

Tamkajšnji lokalni prebivalci se soočajo z upadom dohodka. Pravijo, da je čas, da pristojni ukrepajo. Tržni inšpektorji poudarjajo, da bi bilo treba spremeniti zakonodajo, saj jim zdajšnja ne omogoča izrekanja učinkovitih sankcij, so povedali za Preverjeno. Obalni pridelovalci pravijo, da se to v sosednji Italiji ne bi dogajalo, saj tam takšne zadeve zelo hitro in učinkovito rešuje finančna policija. 

Slovenija Pridelki so zrasli daleč od doma

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 20:17 6. Junij 2018.

    Insketorji se zgovarjajo na nabiralnike, resnica pa je zelo boleca. Verjetno dobivajo groznje, ko posredujejo. drugace bi prisli v inspekcijo …

  • 19:07 6. Junij 2018.

    Ustrezne službe poznajo način delovanja takih prodajalcev in bi morali znati ukrepati...očitno jim ni v interesu

  • 14:22 6. Junij 2018.

    Poglejmo kako ta problem rešujejo v Italiji, pa bo kmalu konec tega problema. Neučinkovita tržna inšpekcija in davčna uprava.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.