Slovenija
35030 ogledov

Obalo so zasedli ilegalci

stojnica sadje zelenjava prodaja
Lokalni pridelovalci na Obali so odločeni, da je nekaj treba narediti.

Na Obali se je v zadnjem času ob cesti pojavilo veliko število ilegalnih stojnic, na katerih prodajajo domnevno domače sadje. Mnogi novi prodajalci nimajo dovoljenj, so razkrili v oddaji Preverjeno, izkazalo pa se je tudi, da poreklo sadja v vseh primerih ni znano. 

Na delu so že bili inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, kjer pa postopki še tečejo, zato o rezultatih niso želeli govoriti.

jabolka Tako vas zavajajo Slovenija Tako vas zavajajo trgovci

Večina prodajalcev, ki tam delujejo brez dovoljenj, prihaja iz podjetij, za katerimi se skrivajo zgolj poštni naslovi. Pošte, ki jo prejemajo od različnih inšpektoratov, praviloma ne dvigujejo, posledično tudi ne plačujejo kazni. Podjetja zapirajo in odpirajo   

Tamkajšnji lokalni prebivalci se soočajo z upadom dohodka. Pravijo, da je čas, da pristojni ukrepajo. Tržni inšpektorji poudarjajo, da bi bilo treba spremeniti zakonodajo, saj jim zdajšnja ne omogoča izrekanja učinkovitih sankcij, so povedali za Preverjeno. Obalni pridelovalci pravijo, da se to v sosednji Italiji ne bi dogajalo, saj tam takšne zadeve zelo hitro in učinkovito rešuje finančna policija. 

Kumare s tržnice Slovenija Pridelki so zrasli daleč od doma

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • jakec1575 20:17 06.junij 2018.

    Insketorji se zgovarjajo na nabiralnike, resnica pa je zelo boleca. Verjetno dobivajo groznje, ko posredujejo. drugace bi prisli v inspekcijo s policijo in bi morali pospraviti se isti trenutek stojnice brez dovoljenj. Slovensko primorje obvladuje albanska, verjetno tudi italijanska mafija. ...prikaži več Potrebujemo 10 tisoc policistov in kriminalistov, da dobimo ukradeno državo nazaj. Krive so pa klike, rdece, crne in lopovske, ki so namerno slabile državo, da so njih pustili pri miru. tole je rezultat.

  • smejka 19:07 06.junij 2018.

    Ustrezne službe poznajo način delovanja takih prodajalcev in bi morali znati ukrepati...očitno jim ni v interesu

  • rogixl 14:22 06.junij 2018.

    Poglejmo kako ta problem rešujejo v Italiji, pa bo kmalu konec tega problema. Neučinkovita tržna inšpekcija in davčna uprava.