Občina je iz medijev izvedela, da je pri njih karantena

Foto: Profimedia koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani
"Danes zvečer smo iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev," je včeraj zvečer na svoji spletni strani objavila občina Velenje.
Oglej si celoten članek

"Vladi Republike Slovenije sporočamo, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi. Kot lokalna skupnost smo v prvi vrsti zadolženi, da poskrbimo za zdravje in varnost naših občank in občanov ter jih ne izpostavljamo dodatnim tveganjem za morebitno okužbo s koronavirusom," so sporočili in dodali, da so še vedno "pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujemo pa, da bomo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bomo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost."

Danes zato pričakujejo pojasnila vlade.

Jelko Kacin je včeraj tvitnil, da so Slovenci iz Španije že v karanteni onstran Trojan. Da bodo morali v karanteno izven doma so jim povedali že pred odhodom. 

Med potniki ki so jih pripeljali iz Španije, naj bi bil tudi košarkar Zoran Dragić. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

 


 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:05 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 18:22 27. Marec 2020.

    čudno,da se bunijo in jokajo,domačinov skoraj ni več,večinoma je prišlekov iz yuge-Kosova,zato je tako jokanje,karantena je in pika,komur kaj ne …

  • 11:30 27. Marec 2020.

    Roka roko umije, čeprav je kar nekaj postelj, ki so v lasti države prostih. Vir: https://dijaski.net/srednje-sole/dijaski-domovi-v-sloveniji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.