Slovenija
5923 ogledov

Občina je iz medijev izvedela, da je pri njih karantena

koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani Profimedia
"Danes zvečer smo iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev," je včeraj zvečer na svoji spletni strani objavila občina Velenje.

"Vladi Republike Slovenije sporočamo, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi. Kot lokalna skupnost smo v prvi vrsti zadolženi, da poskrbimo za zdravje in varnost naših občank in občanov ter jih ne izpostavljamo dodatnim tveganjem za morebitno okužbo s koronavirusom," so sporočili in dodali, da so še vedno "pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujemo pa, da bomo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bomo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost."

Danes zato pričakujejo pojasnila vlade.

Jelko Kacin je včeraj tvitnil, da so Slovenci iz Španije že v karanteni onstran Trojan. Da bodo morali v karanteno izven doma so jim povedali že pred odhodom. 

Hisense Gorenje je včeraj objavilo, da so vladi "v brezplačno uporabo ponudili tudi nepremičnine in vozila, v primeru, če bi se situacija v zvezi s širjenjem koronavirusa toliko poslabšala, da bi tovrstno podporo potrebovali". Dodali so še, da imajo na Kitajskem za transport v Slovenijo že pripravljeno novo večjo pošiljko zaščitne in medicinske opreme, vključno z 200.000 maskami, 500 respiratorji in ventilatorjem (aparatom za umetno predihavanje pljuč), ki jih bo družba Hisense donirala Sloveniji.

Med potniki ki so jih pripeljali iz Španije, naj bi bil tudi košarkar Zoran Dragić. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

 


 

 

 

 

Komentarjev 4
  • maiprinligh 19:05 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • wolf.ata 18:22 27.marec 2020.

    čudno,da se bunijo in jokajo,domačinov skoraj ni več,večinoma je prišlekov iz yuge-Kosova,zato je tako jokanje,karantena je in pika,komur kaj ne paše pa naj gre kot prostovoljec pomagati v bolnišnice,domove itd.,pa da vidi kaj nas še vse čaka,"ostani doma"in pomagajte po ...prikaži več svojih zmožnostih,ostali pa psst.!!!, Slovenci vedno pomagamo,tako smo vzgojeni.Mi Slovenci, gremo J.Janša,RTVprispevek še ukiniti,ukiniti financiranje večino nevladnih org.,vojsko na mejo,

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 11:30 27.marec 2020.

    Roka roko umije, čeprav je kar nekaj postelj, ki so v lasti države prostih. Vir: https://dijaski.net/srednje-sole/dijaski-domovi-v-sloveniji

Sorodne novice