Slovenija
18476 ogledov

Posnetek gasilcev, ki povzroči kurjo polt

Gasilska brigada Lj - aplavz pred Infekcijsko kliniko GB Ljubljana
Svojevrstna zahvala zdravstvenim delavcem.

Ko udari narava, so pogosto gasilci tisti, ki so v prvih takorekoč bojnih in reševalnih vrstah. Tokrat so to zdravstveni delavci, številni zaradi pritiskov, dolgih nadur in tudi strahu že povsem na koncu z močmi.

V znak solidarnosti in podpore so gasilci Gasilske brigade Ljubljana danes obiskali zdravstvene delavce infekcijske klinike v Ljubljani. Z dolgim aplavzom so se jim zahvalili za ves njihov trud in delo, ki ga opravljajo v teh dneh, so zapisali na svojem Facebook profilu, kjer so dodali video, ki bo marsikomu povzročil kurjo polt:

koronavirus Koronavirus Slovenija 562 potrjenih primerov. Tako je z okužbami po regijah.

Aplavz radijcev jutri dopoldne

Več kot 30 radijskih postaj bo medtem jutri ob 10. uri v eter zaploskalo vsem, ki se v tem času spopadajo z epidemijo novega koronavirusa. Naj enako ob istem času naredijo na svojem oknu, balkonu ali kjerkoli že bodo, vabijo tudi vse poslušalce in druge.

Kot so sporočili pobudniki, gre za vseslovensko akcijo, v kateri bodo prvič v zgodovini radijske postaje stopile skupaj in zaploskale ljudem, ki se v teh časih žrtvujejo v spopadu z novim koronavirusom.

Gre za ljudi, ki ta trenutek nesebično skrbijo za naše zdravje, zdravje najbolj ogroženih, naše osnovne potrebe, ažurno informiranje in naše varno okolje, kot so zdravniki, celotno medicinsko osebje in farmacevti, trgovci, policisti, gasilci, vozniki, novinarji, poštarji, taksisti, negovalci v domovih za starejše, varnostniki, vojaki, čistilci, komunalni delavci in drugi, so zapisali.

Akciji, ki so jo naslovili #zaploskajmoskupaj, se lahko pridruži vsaka radijska postaja, ki naj povabi tudi poslušalce, naj zaploskajo doma, na oknu, balkonu ali kjerkoli že bodo.

Za zdaj so sodelovanje med drugim potrdili vsi večji radiji: Val 202 Radia Slovenija, Radio Center, Radio Aktual, Radio 1, Radio City, Radio Capris, Radio Ekspress, Radio Ognjišče in Radio Antena ter več kot 20 lokalnih radijskih postaj.

položnica UPN QR koda Krizni ukrep Slovenija Račun za elektriko bo občutno nižji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • rganindi 14:05 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • giaforlea 09:01 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • gfasimor 04:02 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks