Obrambno ministrstvo kupuje opremo za nadzorovanje množic

Foto: Epa
Foto: Epa
Nabava naj bi bila načrtovana že v lanskem letu.
Oglej si celoten članek

Na spletnem portalu enaročanje je bilo objavljeno naročilo ministrstva za obrambo za nabavo večje količine zaščitne opreme za nadzor množic in nemirov.

Slovenija Tonin pojasnil, zakaj se ni zagovarjal v oddaji Tarča

Ministrstvo pod vodstvom Mateja Tonina namerava kupiti 600 kompletov, ki vsebujejo čelado z vizirjem, zaščitno masko s torbico, ščitnike za zaščito telesa in rokavice. 

Ob omenjeni opremi želi obrambno ministrstvo kupiti še gumijevke z držalom, gasilne aparate s torbico in ščite za vzdrževanje javnega reda in miru. Tudi za te artikle so predvideli nabavo po 600 kosov. 

Celotno naročilo si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Na obrambnem ministrstvu so v sporočilu za javnost zapisali, da je bila nabava načrtovana že lansko leto. Oprema pa naj bi bila namenjena predvsem pripadnikom Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu.

Rok za prijavo se izteče 27. maja, javno odpiranje ponudb pa bo dan pozneje na ministrstvu za obrambo. Rok za dobavo naročila se izteče 31. oktobra. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:55 25. April 2020.

    Tako opremljenim robocopom niti korona ne pride do živega.......

  • 11:29 25. April 2020.

    upam, da bo koristna tudi pri nas ker je kar veliko kretenov, ki naše vojske ne marajo ampak novačijo arabce, …

  • 23:21 24. April 2020.

    Naj jo dobijo in naj bode 100% bolj koristna, kot kresalin vodni top..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.