Obsojeni ortopedi prosili, če lahko delajo, tako je odločilo sodišče

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Sodišče odobrilo možnost alternativne kazni.
Oglej si celoten članek

Sodišče je ugodilo pritožbam obsojenih ortopedov, Vanetu Antoliču, Roku Vengustu in Robertu Janezu Cirmanu, ki so zaprosili za alternativno obliko prestajanja kazni.

Zaradi prejemanja podkupnin je Antolič pravnomočno obsojen na leto in pol zaporne kazni, Venegust za dve leti in dva meseca, vrniti mora 33 tisoč evrov podkupnine, ter Cirman na tri leta, vrniti mora 33 tisoč evrov. Višje ljubljansko sodišče je sodbi prvostopenjskega sodišča pritrdilo februarja letos. 

Antoliču ni bilo treba v zapor

Foto: Žurnal24 Predstojnik ortopedije Antolič je prejšnji teden imel soglasje, da lahko dela v Sodišče je odločilo, da se izrečena kazen leto in pol zapora za obsojenega Vaneta Antoliča, nekdanjega predstojnika ortopedske klinike, izvrši z delom v splošno korist v trajanju 1.080 ur, ki jih mora opraviti v obdobju treh let.

Vengust in Cirman v zaporu ob koncih tedna

Rok Vengust lahko med prestajanjem kazni zapora še naprej dela in prebiva doma, razen v prostih dneh, praviloma ob koncu tedna, ko mora biti v zavodu za prestajanje kazni zapora. 

Tudi Robert Janez Cirman lahko med prestajanjem kazni zapora še naprej dela in prebiva doma, razen v prostih dneh, praviloma ob koncu tedna, ko mora biti v zavodu za prestajanje kazni zapora. 

Zdravnikom nakazovali denar, da so dobili posel

Po ugotovitvah tožilstva je podjetje Emporio Medical zdravnikom na bančne račune doma in v tujini nakazovalo podkupnino, v nekaterih primerih pa jim je tudi izročilo gotovino v zameno za dobavo medicinskih pripomočkov, ki jih je prodajalo omenjeno podjetje

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 20:43 17. December 2022.

    Kdaj bodo pa kućan, janković in ostali lpovski komunajzerji pristali v čuzi?

  • 16:58 17. December 2022.

    A da zastoj delajo ne me basst

  • 15:21 17. December 2022.

    Kdaj bosta Pahor ali papež nagradila Medicor Izola za uspešno ozdravitev Igorja Bavčarja in čudežno vračanje na košarkaški parket v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.