Slovenija
21919 ogledov

Obsojeni ortopedi prosili, če lahko delajo, tako je odločilo sodišče

zapor rešetke celica Profimedia Fotografija je simbolična.
Sodišče odobrilo možnost alternativne kazni.

Sodišče je ugodilo pritožbam obsojenih ortopedov, Vanetu Antoliču, Roku Vengustu in Robertu Janezu Cirmanu, ki so zaprosili za alternativno obliko prestajanja kazni.

Zaradi prejemanja podkupnin je Antolič pravnomočno obsojen na leto in pol zaporne kazni, Venegust za dve leti in dva meseca, vrniti mora 33 tisoč evrov podkupnine, ter Cirman na tri leta, vrniti mora 33 tisoč evrov. Višje ljubljansko sodišče je sodbi prvostopenjskega sodišča pritrdilo februarja letos. 

Antoliču ni bilo treba v zapor

Predstojnik ortopedije Antolič je prejšnji teden imel soglasje, da lahko dela v  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Sodišče je odločilo, da se izrečena kazen leto in pol zapora za obsojenega Vaneta Antoliča, nekdanjega predstojnika ortopedske klinike, izvrši z delom v splošno korist v trajanju 1.080 ur, ki jih mora opraviti v obdobju treh let.

Vengust in Cirman v zaporu ob koncih tedna

Rok Vengust lahko med prestajanjem kazni zapora še naprej dela in prebiva doma, razen v prostih dneh, praviloma ob koncu tedna, ko mora biti v zavodu za prestajanje kazni zapora. 

Tudi Robert Janez Cirman lahko med prestajanjem kazni zapora še naprej dela in prebiva doma, razen v prostih dneh, praviloma ob koncu tedna, ko mora biti v zavodu za prestajanje kazni zapora. 

Zdravnikom nakazovali denar, da so dobili posel

Po ugotovitvah tožilstva je podjetje Emporio Medical zdravnikom na bančne račune doma in v tujini nakazovalo podkupnino, v nekaterih primerih pa jim je tudi izročilo gotovino v zameno za dobavo medicinskih pripomočkov, ki jih je prodajalo omenjeno podjetje

 

Komentarjev 25
  • McBobo 20:43 17.december 2022.

    Kdaj bodo pa kućan, janković in ostali lpovski komunajzerji pristali v čuzi?

  • Stajerc 16:58 17.december 2022.

    A da zastoj delajo ne me basst

  • Avatar Leon
    Leon 15:21 17.december 2022.

    Kdaj bosta Pahor ali papež nagradila Medicor Izola za uspešno ozdravitev Igorja Bavčarja in čudežno vračanje na košarkaški parket v času skrivanja pred izvrševanjem kazni .