Odkrili laboratorij za gojenje marihuane

Foto: PU Ljubljana
Foto: PU Ljubljana
Ljubljanski kriminalisti so od sredine leta 2015 na podlagi anonimnega obvestila zbirali obvestila o osebah, ki so živele v najeti stanovanjski hiši na območju Ljubljane, saj naj bi v njej gojile prepovedano drogo konopljo.
Oglej si celoten članek

Z zbiranjem obvestil so se navedbe iz anonimnega namiga potrdile, obstajali so torej utemeljeni razlogi za sum, da je prepovedano drogo konoplja rastlina v stanovanjski hiši gojil 32-letni Ljubljančan. 

Na podlagi odredbe sodišča so kriminalisti in policisti v sredo opravili hišno preiskavo.

Med preiskavo so na podstrešju stanovanjske hiše našli dva šotora, ki sta bila prirejena za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. 

Foto: PU Ljubljana marihuana Foto: PU Ljubljana marihuana

 

 

 

 

 

 

 

V šotorih so odkrili in zasegli 200 rastlin konoplje in vso ostalo opremo za gojenje (ventilatorji, električni radiator, reflektorji, aluminijaste raztegljive cevi, itd,). 

Z enim kilogramom bi zaslužil 4.500 evrov

Prav tako so kriminalisti pri 32-letniku našli 1.500 evrov gotovine in približno 700 gramov že posušene prepovedane droge. 

Umetno vzgojeno konopljo je osumljeni prodajal po 4,5 evra za gram, z enim kilogramom je torej zaslužil 4.500 evrov. 

Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni gojil prepovedano drogo že od prve polovice leta 2014, v treh ciklih letno. 

Z zaseženimi rastlinami bi pridelal najmanj štiri kilograme konoplje. Če bi jo prodajal na drobno, bi torej zaslužil 20 tisočakov.

Zoper 32-letnika bodo kriminalisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo v Ljubljani. Moški sicer še ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:05 12. Februar 2016.

    Poštenim delovnim ljudem jemljejo edini vir prihodka,pa še zdravilna je.zakaj pa ne zaprete tistih lopovov v javnih službah,ki si izplačujejo …

  • Še nisi slišal za placebo efekt mogoče? Če nekdo trdno verjame da ima vodni izvir pozitivne lastnosti bo tud telo …

  • 12:58 12. Februar 2016.

    ...... iz anonimnega namiga potrdile, obstajali so torej utemeljeni razlogi za sum........nekje sem prebral,da v sodni praksi ne (bo) velja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.