Slovenija > Črna kronika
188 ogledov

Odkrili laboratorij za gojenje marihuane

marihuana PU Ljubljana
Ljubljanski kriminalisti so od sredine leta 2015 na podlagi anonimnega obvestila zbirali obvestila o osebah, ki so živele v najeti stanovanjski hiši na območju Ljubljane, saj naj bi v njej gojile prepovedano drogo konopljo.

Z zbiranjem obvestil so se navedbe iz anonimnega namiga potrdile, obstajali so torej utemeljeni razlogi za sum, da je prepovedano drogo konoplja rastlina v stanovanjski hiši gojil 32-letni Ljubljančan. 

Na podlagi odredbe sodišča so kriminalisti in policisti v sredo opravili hišno preiskavo.

Med preiskavo so na podstrešju stanovanjske hiše našli dva šotora, ki sta bila prirejena za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. 

marihuana | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana
marihuana | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana

 

 

 

 

 

 

 

V šotorih so odkrili in zasegli 200 rastlin konoplje in vso ostalo opremo za gojenje (ventilatorji, električni radiator, reflektorji, aluminijaste raztegljive cevi, itd,). 

Z enim kilogramom bi zaslužil 4.500 evrov

Prav tako so kriminalisti pri 32-letniku našli 1.500 evrov gotovine in približno 700 gramov že posušene prepovedane droge. 

Umetno vzgojeno konopljo je osumljeni prodajal po 4,5 evra za gram, z enim kilogramom je torej zaslužil 4.500 evrov. 

Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni gojil prepovedano drogo že od prve polovice leta 2014, v treh ciklih letno. 

Z zaseženimi rastlinami bi pridelal najmanj štiri kilograme konoplje. Če bi jo prodajal na drobno, bi torej zaslužil 20 tisočakov.

Zoper 32-letnika bodo kriminalisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo v Ljubljani. Moški sicer še ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • alibaba 17:05 12.februar 2016.

    Poštenim delovnim ljudem jemljejo edini vir prihodka,pa še zdravilna je.zakaj pa ne zaprete tistih lopovov v javnih službah,ki si izplačujejo dodatke ?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:59 12.februar 2016.

    Še nisi slišal za placebo efekt mogoče? Če nekdo trdno verjame da ima vodni izvir pozitivne lastnosti bo tud telo lahko blažilo bolezni brez da bi bilo karkoli zares na tem. Zaenkrat ni nobenih dokazov da bi bila marihuana karkoli ...prikaži več več kot samo placebo efekt. Je pa dokazan da na mladostnike marihuana deluje izrazito negativno ker vpliva na razvoj možganov. IQ najstnikov ki kadijo marihuano je v kasnejših letih manjši.

  • Avatar Leon
    Leon 12:58 12.februar 2016.

    ...... iz anonimnega namiga potrdile, obstajali so torej utemeljeni razlogi za sum........nekje sem prebral,da v sodni praksi ne (bo) velja anonimnež kot priča ,če se obtoženi izjasni za nedolžnega ! Prosim,kdo pozna to zadevo ?