Odločili so volilci Ljubljane

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Regije. Jankoviću zmago prinesle Ljubljana, Primorska in Gorenjska. Drugje je zmagal Janša.
Oglej si celoten članek

Med kandidati je zmagovalka volitev Melita Župevc, ki je v volilni enoti Ljubljana Bežigrad zbrala 57 odstotkov glasov. Zorana Jankovića sta v njegovi stranki poleg Župevčeve sicer prehitela še Roman Jakič in Janja Klasinc.

Slovenija razdeljena na pol

Jankovićeva Pozitivna Slovenija je zmagala na Primorskem in Gorenjskem, kjer pred Janšo vodi za okoli pet odstotkov. Odločilna je bila Ljubljana, kjer je Janković v Centru Janšo premagal za skoraj 20 odstotkov, v volilni enoti Ljubljana Bežigrad pa za skoraj 15. V vzhodni Sloveniji je povsod zmagala SDS. Tretje mesto so večinoma zasedli SD, razen na Gorenjskem, kjer je bil tretji Virant, in na Ptuju, kjer je preboj na tretje mesto uspel SLS.

Največ poslancev iz Centra

V Jankovićevi stranki bo največ poslancev (deset) iz Ljubljane, najmanj (dva) pa iz ptujske volilne enote. SDS ima v večini enot po tri poslance, razen v novomeški in mariborski, kjer imajo po štiri poslance. SD so bili pričakovano najboljši na Primorskem, kjer imajo dva poslanca. Toliko so jih dobili tudi v ptujski enoti, v drugih regijah pa imajo po enega poslanca. Najvišja udeležba je bila sicer v volilni enoti Ljubljana Center, najmanjša pa na Ptuju. Med okraji je največ ljudi prišlo na volišča v Šiški, najmanj pa v Lendavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 12:01 6. December 2011.

    Za sebe govori.

  • 12:01 6. December 2011.

    Busanci pa so Božička ukradl!

  • 02:06 6. December 2011.

    Vprašaj svoje MB ki so volili njega v ogromnem številu , zakaj so ga . Ti jaz povem. Ker so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.