Slovenija
13 ogledov

Odločili so volilci Ljubljane

Glasovanje po regijah Žurnal24grafika
Regije. Jankoviću zmago prinesle Ljubljana, Primorska in Gorenjska. Drugje je zmagal Janša.

Med kandidati je zmagovalka volitev Melita Župevc, ki je v volilni enoti Ljubljana Bežigrad zbrala 57 odstotkov glasov. Zorana Jankovića sta v njegovi stranki poleg Župevčeve sicer prehitela še Roman Jakič in Janja Klasinc.

Slovenija razdeljena na pol

Jankovićeva Pozitivna Slovenija je zmagala na Primorskem in Gorenjskem, kjer pred Janšo vodi za okoli pet odstotkov. Odločilna je bila Ljubljana, kjer je Janković v Centru Janšo premagal za skoraj 20 odstotkov, v volilni enoti Ljubljana Bežigrad pa za skoraj 15. V vzhodni Sloveniji je povsod zmagala SDS. Tretje mesto so večinoma zasedli SD, razen na Gorenjskem, kjer je bil tretji Virant, in na Ptuju, kjer je preboj na tretje mesto uspel SLS.

Največ poslancev iz Centra

V Jankovićevi stranki bo največ poslancev (deset) iz Ljubljane, najmanj (dva) pa iz ptujske volilne enote. SDS ima v večini enot po tri poslance, razen v novomeški in mariborski, kjer imajo po štiri poslance. SD so bili pričakovano najboljši na Primorskem, kjer imajo dva poslanca. Toliko so jih dobili tudi v ptujski enoti, v drugih regijah pa imajo po enega poslanca. Najvišja udeležba je bila sicer v volilni enoti Ljubljana Center, najmanjša pa na Ptuju. Med okraji je največ ljudi prišlo na volišča v Šiški, najmanj pa v Lendavi.

Komentarjev 15
  • jimbeamboy 12:01 06.december 2011.

    Za sebe govori.

  • jimbeamboy 12:01 06.december 2011.

    Busanci pa so Božička ukradl!

  • Žurnalček 02:06 06.december 2011.

    Vprašaj svoje MB ki so volili njega v ogromnem številu , zakaj so ga . Ti jaz povem. Ker so bili v LJ in na lastne oči videli narejeno, medtem ko so v MB lahko videli samo podrto- žičnice 2x.