Odpoklic kokosovih kosmičev s čokoladnim prelivom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
izdelek je bil s trga odpoklican, ker deklaracija ni ustrezna. Vsebuje namreč mlečne beljakovine, ki pa na deklaraciji niso napisane.
Oglej si celoten članek

Inšpekcija za kakovost živil je v okviru uradnega nadzora analizirala živilo Kokosovi kosmiči s čokoladnim prelivom 250 g, ki ga prodajajo v trgovski verigi Eurospin. Rezultat analize, izvedene v laboratoriju Inštituta RS za varovanje zdravja, je pokazal prisotnost mlečnih beljakovin, ki na deklaraciji niso navedene, pišejo na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

Ker deklaracija ni bila ustrezna, je izdelek odpoklican s trga. Na ZPS opozarjajo, da lahko proizvod povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh, ki so alergični na mlečne beljakovine.

Distributer živila na slovenski trg (Eurospin EKO d.o.o.), ki se je odločil, da preventivno iz prodaje umakne tudi druge lote in roke uporabnosti istega živila.

Na ZPS svetujejo, da v primeru, da imate to živilo doma in ste alergični na mlečne beljakovine, živila ne zaužijte. Vrnete ga lahko v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste tudi do povrnitve kupnine. Živilo pa ni nevarno za vse tiste, ki niso preobčutljivi na mlečne beljakovine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:10 13. September 2012.

    V naslovu je napaka Odpolic --> Odpoklic

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.