Slovenija
16 ogledov

Odpoklic kokosovih kosmičev s čokoladnim prelivom

Okus banane bodo oplemenitili kokosovi kosmiči. Žurnal24 main
izdelek je bil s trga odpoklican, ker deklaracija ni ustrezna. Vsebuje namreč mlečne beljakovine, ki pa na deklaraciji niso napisane.

Inšpekcija za kakovost živil je v okviru uradnega nadzora analizirala živilo Kokosovi kosmiči s čokoladnim prelivom 250 g, ki ga prodajajo v trgovski verigi Eurospin. Rezultat analize, izvedene v laboratoriju Inštituta RS za varovanje zdravja, je pokazal prisotnost mlečnih beljakovin, ki na deklaraciji niso navedene, pišejo na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

Ker deklaracija ni bila ustrezna, je izdelek odpoklican s trga. Na ZPS opozarjajo, da lahko proizvod povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh, ki so alergični na mlečne beljakovine.

Distributer živila na slovenski trg (Eurospin EKO d.o.o.), ki se je odločil, da preventivno iz prodaje umakne tudi druge lote in roke uporabnosti istega živila.

Na ZPS svetujejo, da v primeru, da imate to živilo doma in ste alergični na mlečne beljakovine, živila ne zaužijte. Vrnete ga lahko v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste tudi do povrnitve kupnine. Živilo pa ni nevarno za vse tiste, ki niso preobčutljivi na mlečne beljakovine.

Komentarjev 1
  • djole 10:10 13.september 2012.

    V naslovu je napaka Odpolic --> Odpoklic