Odrežejo jim uhlje

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Zavetišče. Nov način označevanja prostoživečih muc v azilu po sterilizaciji.
Oglej si celoten članek

“Ko sem videla muce s porezanimi ušesi, ki so bila še krvava, mi je postalo slabo. Kaj takšnega res nisem pričakovala,” nas je v uredništvo zgrožena poklicala bralka Ida iz Ruš, ki se sprašuje, zakaj so v azilu tako kruti.

Povzeli po Ljubljani

Ko je pred dnevi tri mlade muce, ki so se zatekle k njej na vrt, peljala na sterilizacijo v mariborski azil za živali, se ji še sanjalo ni, da ji jih bodo vrnili z odščipnjenimi ušesi. Kot so pojasnili v mariborskem zavetišču za živali, je to nova nekajmesečna praksa, ki jim jo je odobrila mariborska izpostava Veterinarske uprave Republike Slovenije (Vurs). “Prostoživeče muce, ki jih ljudje pripeljejo do nas, steriliziramo brezplačno. Obenem jim zadnje tri mesece odščipnemo delček ušesa, da v naravi prepoznamo, da so že sterilizirane,” je pojasnila Petra Hercog iz Snage, upraviteljice novega azila. V zavetišču so dodali, da so prevzeli prakso ljubljanskega zavetišča za živali.

“To jih ne boli”

Eva Gregorčič Cigoj iz društva za pomoč prostoživečim mačkam Mačjelovka iz Ljubljane pa je pojasnila, da je praksa tudi drugod po svetu, da se tako označujejo prostoživeče muce. “Odščipne se po navadi polovica centimetra na enem uhlju. Več skorajda ne. Ljudje jemljejo to zelo čustveno. Mačk pa to ne boli,” je dodala naša sogovornica iz društva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 21:20 11. Oktober 2012.

    Stolp, protokol je, da se mucam, ki se vrnejo v okolje, torej prostoživečim, odščipne vrh ušesa. In kastracija oz. sterilizacija …

  • 09:44 10. Oktober 2012.

    Ko mačko sterilizirajo, jo dajo pod anestezijo, ko je pod anestezijo ne čuti nič...imbecil zarukani!

  • 13:48 8. Oktober 2012.

    In najpametnejši so vedno tisti, ki nimajo pojma, BLAGE VEZE, kaj je namen stvari o kateri se kregajo, in napadajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.