Slovenija
290 ogledov

Odrežejo jim uhlje

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Lore Na 09:05 06.oktober 2012.

    Katastrofa, da jih ni sram!!! :/

  • izRODEk 09:35 06.oktober 2012.

    Da se ne bo našel kak ljubitelj živali, ki bo tej Petri Hercog odrezal kakšno uho...

  • Lore Na 11:31 06.oktober 2012.

    kako naj vem, da jih res ne boli? :(

  • albert 11:43 06.oktober 2012.

    Sem mislil,da so samo moški pozverinjeni pa vidim, da so pridne tudi ženske in to take,ki naj bi skrbele za živali!

  • Dejan Kodrič 12:26 06.oktober 2012.

    Kako lahko reče, da jih ne boli, ko jim uščipnejo uhlje? Lahko jaz Eva Gregorčič Cigoj to naredim tebi?

  • Dejan Kodrič 12:26 06.oktober 2012.

    KAKO TA KRAVA OD EVE GREGORČIČ VE, DA JIH NE BOLI? Lahko njej kaj uščipnem stran?

  • allstarr111 12:30 06.oktober 2012.

    Fino ane, psu pa ne smeš kupirat ušes, že nekaj let, ker kao jih boli in se sami ne morejo odločit ali bodo imeli ušesa ali ne, s temi argumenti so desegli prepoved kupiranja, sedaj pa jih kršijo sami.

  • Dejan Kodrič 14:33 06.oktober 2012.

    Drugič pa pazi komu daješ intervju in kaj poveš oz na kaj odgovarjaš. Če ne raje bodi tiho, ker če ne bomo do tebe prišli in tebi kak uhelj odrezali. Da te ni sram sploh to omenit, za uhelj odrezat!

  • Severina Iskrač 12:24 06.oktober 2012.

    In ker imam živali neizmerno rada, smo se skupaj DZZŽ MB in Zavetišče MAribor lotili intenzivnega reševanja problematike prostoživečih mačk.Lep pozdrav Severina ISkrač, vodja projekta "NAše brezdomne mačke divjaćke"

  • Severina Iskrač 12:23 06.oktober 2012.

    Dostikrat se je ugotovilo, da so muce že bile pod veterinarskim posegom, ko so bile "odprte", saj se čez čas vse lepo zaraste in ni ne duha ne sluha o kakšni brazgotini. Torej smo mačko, spravljali ponovno v veliiiiiiikkkkk stres ...prikaži več že z samim ulovom in kasneje še s posegom. In tudi s samim čipiranjem bi oz. je stres podoben, mačko uloviš, jo odpelješ na veterino oz. v zavetišče, da odčitajo čip.... in ugotoviš da je mačka že S/K. S tem spmo "lovilci", ki to delo opravljamo prostovoljno, 1. spravljali mačko v velik stres, 2. izgubili ogromno časa za "brezveze" (mačko lahko loviš tudi po več ur), 3. na lokaciji je ostala "nepošlihtana" mačka.Kar se tega primera tiče pa, če so mačke najdene in kot kaže vrnjene v okolje je edino pravilno, da so se jim odščipnili vrhovi ušesk. Če je neko pravilo, potem je prav da se ga upošteva. Brez izjem. Ker kakor začneš popuščati v svojih pravil nastane kaos. Torej nastanejo dvojna merila. Čemu? Če pa so mujceki lastniški in so bili pripeljani

  • Severina Iskrač 12:24 06.oktober 2012.

    Če pa so mujceki lastniški in so bili pripeljani v azil kot lastniški, potem pa je to goljufija. Azil je dolžen poskrbeti za zavržene in zapuščene živali in ne za lastniške. Druga opcija bi pa lahko bila, da bi gospa ...prikaži več najdene muce pripeljala v azil, kjer bi jih zadržali, oskrbeli (cepili, sterilizirali in kastrirali, razglistili, razbolhali...) ... gospa pa jih bi lahko nato posvojila in plačala za v celoti "porihtano" mačko 42 eur.In ko govorite o ovratnicah... ovratnice so nevarne. Muce zunaj plezajo, se plazijo..po raznih grmovjih, drevesih, zapuščenih hišah, ..in če se nekje zahakla z ovratnico, se lahko zadavi.... lahko jo izgubi... poleg tega pa je ovratnica tudi strošek (zapuščenih muc ti. prostoživečk je v Sloveniji juhuhu..na več desettisoče) ... in ker jih odščip uhljev nič NE BOLI, ne vem zakaj bi se delali dodatni stroški, če pa lahko s tem denarjem oskrbiš dodatno nekaj prostoživečk.... Finančna sredstva pa so povsod omejena in jih za njihovo oskrbo ni neomejeno

  • Marisa Zorko 13:48 08.oktober 2012.

    In najpametnejši so vedno tisti, ki nimajo pojma, BLAGE VEZE, kaj je namen stvari o kateri se kregajo, in napadajo ljudi, ki svoje življenje oz. velik del le tega posvečajo prostovoljni pomoči na katerem koli področju že. In s takim ...prikaži več odnosom samo še dodatno pokažete kakšni brezvezneži ste, lahko je goflo vrtet, najlažje, ko je pa treba pomagat, se pa skrijete. Da vas ni sram pisati take bedarije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN SRAMOTA ZA ŽURNAL DA NA TAK NAČIN PRIVABLJA BrRALCE! Ljudje, pozanimajte se malo, preberite kakšno knjigo naprimer, o novinarstvu, in kakšen mali delež članka mora biti resnica, koliko pa lako novinar "naloži", spreobrne, po njihovo "naredi bolj zanimivo".

  • Severina Iskrač 21:20 11.oktober 2012.

    Stolp, protokol je, da se mucam, ki se vrnejo v okolje, torej prostoživečim, odščipne vrh ušesa. In kastracija oz. sterilizacija prostoživečih muc je strošek občine.Če pa je gospa imela namen obdržati muce, pa bi jih lahko v zavetišču ...prikaži več posvojila - "porihtane" muce (sterilizirane oz. kastrirane, cepljene proti kužnim boleznim, testirane, razbolhane, razglistane...) za 42 eurov ;) ... in to je biolo gospe tudi pojasneno :)

  • Eva 13:33 06.oktober 2012.

    Tukaj se pa moram oglasit. Sicer je Severina že na široko pojasnila označevanje, sem pa zelo razočarana nad prispevkom, saj sem pojasnila, ZAKAJ označevanje ušes in kakšen stres pomeni za mačko, če se tega ne naredi. Povedala sem tudi, da ...prikaži več je za nelastniške mačke pristojno zavetišče, ki se lahko tudi odloči, da mačko zadrži in odda novemu lastniku. Pa tudi to, da bi morala gospa sama poskrbeti zanje, če se je odločila, da bodo njene (kar je več kot očitno, da so).zurnal24.si, komentarji pod člankom so zaradi slabih povzetkov izjave na moj račun žaljivi, z njim pa ste brezdomnim živalim naredili več škode kot koristi in to na svetovni dan živali! Mislim, da kot prostovoljka, ki vsakodnevno več ur namenim pomoči potrebnim živalim, nimam več kaj dodati.Lep dan še naprej, Eva Gregorčič Cigoj

  • Damir Lisic 09:44 10.oktober 2012.

    Ko mačko sterilizirajo, jo dajo pod anestezijo, ko je pod anestezijo ne čuti nič...imbecil zarukani!

  • KOJAK 09:32 06.oktober 2012.

    Česa naj jih bo sram, saj mačk to ne boli. Olajša pa lovljenje prostoživečih mačk, ki niso streilizirane.

  • Dejan Ratej 10:47 06.oktober 2012.

    Žurnal24 a res ne morete pritegniti bralcev brez, da pišete takšne bedastoče?Navajam vaš naslov: ODREŽEJO JIM UHLJEDejansko pa gre za to, da jim odščipnejo konico ušeca kot lahko beremo v članku.To se bere tako kot, da bi ...prikaži več tvojemu ŠARPEJU v hlačah namesto kožice odrezali kar celega!

  • Severina Iskrač 12:08 06.oktober 2012.

    Pozdravljeni vsi :). Se bom oglasila zgolj zato, ker sem ena od tistih, ki se sooča s stanjem prostoživečih mačk v MB in jo tudi intenzivno poskuša reševati.Mačkam se ne reže ušes, amak se jim odščipne, ko so v ...prikaži več narkozi-torej se to opravi med posegm sterilizacije oz. kastracije. Muc ta odščip ne boli niti kasneje, ko se prebudijo. In tega ne počnejeo samo v MB azilu, ampak po celi Sloveniji oz. po celi Europi oz. po celem Svetu. To je izven naših meja že večletna praksa. In vsekakor so ljubitelji živali preučili to, ali mačko boli ali ne. Tako, da to ni mučenje ali karkoli, drugače se to ne bi počelo.Zdaj pa gremo še malo na teren... Kolonija 20-30 muc. Od tega je 10 črnih, 10 tigrastih, 5 oranžnih...... In kako naj zdaj vemo, vsi tisti, ki na terenu oskrbujemo in lovimo prostoživečke, ktere so že bile sterilizirane oz. kastrirane? Ko se to v MB ni počelo smo imeli velike težave. Dostikrat se je ugotovilo, da so muce že bile pod veterinarskim posegom, ko so bile "odprt

  • Stolp 18:20 06.oktober 2012.

    Če nič drugega je neokusno, gospso bi pa lahko tudi sami vprašali ali jih bo imela doma ali ne? Pa sigurno obstaja kaka druga medoda: kaka tetovaža na uho, kak obroček,... Ampak najlažje je pa kar odščipnit!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.