Omejevanje stroškov službenih potovanj?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik DZ Gregor Virant je predlagal, da bi finančno omejili službena potovanja v tujino, in sicer na približno 200.000 evrov letno.
Oglej si celoten članek

Gregor Virant je pobudo dal na seji parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, podrobnosti pa bi dorekli, ko bo sprejet proračun. Odbor naj bi sicer, kot je danes sklenil, pripravil izhodišča za spremembo pravilnika o mednarodni dejavnosti.

Virant je spomnil, da smo v obdobju, ko je treba zategovati pas v javnem sektorju, kjer se je v zadnjem času trošilo preveč in se preveč zadolževalo. Omejitev porabe za mednarodno dejavnost, zlasti pa za službena potovanja, pa gre predvsem v smeri, da bi bila ta smiselna, racionalna in učinkovita, je dejal.

"Če je glavno sporočilo današnjega srečanja, da stroške zreduciramo, znotraj tega pa odbor za zunanjo politiko določa po svoji presoji prioritete, mislim, da je to zelo pomembno sporočilo," je dejal. Menil pa je, da bo treba nekaj narediti glede stroškov članarin v mednarodnih organizacijah.

Člani odbora v večini za

Janja Klasinc (PS) se je večinoma strinjala z Virantom, menila pa je, da so se morda nekaterih zadev lotili prehitro. Tudi Danijel Krivec (SDS) se je strinjal z Virantom, predlagal pa je, da bi poslovnik v delu, ko gre za obiske v državah, ki mejijo na Slovenijo, spremenili. Njegovo pobudo je podprla Sonja Ramšak (SDS), ki pa se je tudi vprašala, kaj lahko pomeni omejevanje potovanj. Racionalizacija je včasih lahko primerna, včasih pa tudi ni, je dejala. Jožef Jerovšek (SDS) pa se ni strinjal s tem, da bi se DZ preveč drastično odpovedal tudi mednarodni dejavnosti. S tem po njegovih besedah dajemo vtis, v kakšni kondiciji smo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:59 18. Oktober 2012.

    Virant je mislil 200000 letno . BRUTO!

  • 20:43 17. Oktober 2012.

    pravilno ! najprej počistite v svoji štali ...pričnite šparat in ne šetat po svetu in zapravljat denar brez haska ....plače …

  • 20:21 17. Oktober 2012.

    jaz jim bom verjel ko bodo ti fašisti delali za minimalno plačo vsaj 20 let..da vidijo in probajo svoje zakone,ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.